Και με τη βούλα ο Χαλκιαδάκης από το Βερόπουλο στο Σκλαβενίτη

Και με τη βούλα, πλέον, η κρητική αλυσίδα Χαλκιαδάκης περνάει στα χέρια του Σκλαβενίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αθηναϊκής αλυσίδας, "η μεταβίβαση του 60% του συνόλου των μετοχών της ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε., από τον Όμιλο ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε. στην Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε., σε συνέχεια τής, από 22.1.2015, έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού" ολοκληρώθηκε την Παρασκευή.

"Σε αυτό το πλαίσιο, εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. στο οποίο η Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. κατέχει την πλειοψηφία των μελών.

Σημειώνεται ότι με τη συγκεκριμένη κίνηση η Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. αποκτά δυναμική παρουσία στην αγορά της Κρήτης όπου η ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. διαθέτει 38 καταστήματα και απασχολεί 940 εργαζομένους".

Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο deal έγινε με... κουμπάρο την Τράπεζα Πειραιώς, όπως είχε αποκαλύψει το news.gr, ενώ οι διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευση των δύο - Σκλαβενίτη και Βερόπουλου - δεν έχουν (ακόμα) ναυαγήσει. 

Τέλος, στο Σκλαβενίτη περιμένουν την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της εξαγοράς της Makro Cash & Carry, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών της, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.