Diakinisis : Οκταπλάσια κέρδη το 2014 για τη θυγατρική της ΕΛΓΕΚΑ

Με τον πλέον θετικό τρόπο κυλά η φετινή χρονιά για την - θυγατρική της ΕΛΓΕΚΑ στον τομέα των 3rd Party Logistics - Diakinisis.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, ολοκληρώνεται ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα οργανωτικών αλλαγών, με στόχο τη μείωση του κόστους, καθώς και την επιπλέον αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οι διοικούντες την εταιρεία, υπό τον επικεφαλής στη διοίκηση του Ομίλου ΕΛΓΕΚΑ, Λεωνίδα Θεόκλητο, εκτιμούν ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει με αμετάβλητο από πέρυσι κύκλο εργασιών, στα 52 εκ. ευρώ, αλλά με σημαντική βελτίωση των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ, από 0,5 εκατομμύρια, το 2013.

Επιπλέον, η μητρική βρίσκεται στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων με τις πιστώτριες Τράπεζες για τη συνολική τακτοποίηση των τραπεζικών της υποχρεώσεων, μέσω κοινοπρακτικής ομολογιακής έκδοσης, 14,3 εκ. ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η DIAKINISIS CYPRUS LTD προχώρησε σε συμφωνία το Σεπτέμβριο, με την είσοδο στο μετοχικό της κεφάλαιο, με 40%, του ομίλου C.A. PAPAELLINAS. Η σύμπραξη αυτή αποτελεί στην ουσία την εκκίνηση για τη συγκέντρωση του κλάδου 3rd Party Logistics στην Κύπρο. Οι δύο συνέταιροι, πλέον, αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν ένα ηγετικό σχήμα, προσφέροντας συνέργειες και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στους πελάτες του.