Creta Farms: Τα σχέδια των αδερφών Δομαζάκη μετά την αναδιάρθρωση

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ Β. ΝΩΤΗ

Με όχημα το ξεκάθαρο τοπίο πλέον, σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις της επιχείρησης, η διοίκηση της Creta Farms προχωρά στην υλοποίηση του σχεδιασμού της επόμενης μέρας μετά τη συμφωνία με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση των δανείων της.

Οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες κράτησαν κάτι περισσότερο από 14 μήνες, με τις δύο πλευρές να καταλήγουν σε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής κατά 10 χρόνια και επιτόκιο στο 4,5%.

Μάλιστα, όπως τονίζουν από την επιχείρηση, η συμφωνία αφορά στο σύνολο του δανεισμού, ο οποίος φτάνει στα 97,2 εκατομμύρια ευρώ, με στοιχεία του φετινού εξαμήνου, αυξημένος κατά 4,4 εκατομμύρια σε σχέση με το τέλος του 2013. Προσθέτουν, μάλιστα, ότι η συμφωνία δεν προβλέπει κανενός είδους μετοχοποίηση των δανείων.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

"Με τη συμφωνία, που πετύχαμε με τις τράπεζες, μας δίνεται πλέον η δυνατότητα να προχωρήσουμε σε άλλη λογική και άλλη φιλοσοφία την εταιρεία, περνώντας μέσα από την κρίση της τελευταίας τριετίας", δηλώνει στο news.gr πηγή της εισηγμένης.

Στόχος της διοίκησης του Τάκη και Μάνου Δομαζάκη είναι να αυξήσουν περαιτέρω το μερίδιό τους στην Ελλάδα και να διευρύνουν την παρουσία τους στο εξωτερικό, σε στοχευμένες αγορές (σήμερα, έχουν παρουσία μόνο στην Ισπανία).

"Θέλουμε να βγούμε με μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα και πλέον, μπορούμε να κινηθούμε πιο δυναμικά, για να χτίσουμε κάτι πολύ δυνατό, συνεχίζοντας να επενδύουμε στην καινοτομία", αναφέρει το ίδιο στέλεχος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επόμενο δεκαπενθήμερο η εταιρεία θα ανακοινώσει ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα, με νέα προϊόντα στην αγορά, καθώς και συμφωνία - έκπληξη για το εξαγωγικό της κομμάτι.

 

Η CRETA FARMS ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ