Θωμόπουλος : Μην περιμένετε ανάπτυξη χωρίς αναδιάρθρωση δανείων

Η ελληνική οικονομία δεν θα επιστρέψει στην ανάπτυξη, αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Αυτό δήλωσε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος, δίνοντας το σήμα - όπως σχολιάζει το πρακτορείο - ότι οι δανειστές πρέπει να προετοιμάζονται για διαγραφή κακών δανείων.

“Η οικονομία χρειάζεται ιδιωτικές επενδύσεις για να εισέλθει σε μια φάση ανάπτυξης καθώς η κατανάλωση και οι επενδύσεις από το κράτος ίσως να μην ανακάμψουν σύντομα. Επενδυτικές ευκαιρίες δεν πρόκειται να προκύψουν εάν δεν γίνει μια ουσιαστική και βιώσιμη αναδιάρθρωση του χρέους”, είπε χαρακτηριστικά.

“Ένα στοχευμένο επενδυτικό πρόγραμμα από τον επίσημο τομέα της Ευρωζώνης, σε συνεργασία με τις κρατικές τράπεζες θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα” πρόσθεσε.

Το θέμα των “κόκκινων δανείων” αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση η οποία έχει εξαγγείλει μεσοπρόθεσμα (σε βάθος 5ετίας) μέτρα για την αντιμετώπισή του.

“Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προς αυτήν την κατεύθυνση είναι ένα θετικό και σημαντικό βήμα”, σχολιάζει ο Άνθιμος Θωμόπουλος.