Η Πειραιώς φέρνει πιο κοντά Σκλαβενίτη και Βερόπουλο

ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ Β. ΝΩΤΗ

Προάγγελος ευρύτερων ανακατατάξεων και περαιτέρω συνεργασιών και συγχωνεύσεων δεν αποκλείεται να είναι η εξαγορά του 60% της αλυσίδας Χαλκιαδάκης, που κατέχει ο όμιλος Βερόπουλου, από τα super market Σκλαβενίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, η υπόθεση θεωρείται τελειωμένη, με το τίμημα να φτάνει στα 21 με 22 εκατομμύρια ευρώ και εντάσσεται :

  • στη στρατηγική επέκτασης του Σκλαβενίτη εκτός Αττικής (δεδομένης της παρουσίας του Χαλκιαδάκη στην Κρήτη) και
  • στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των οικονομικών του Βερόπουλου, με στόχο τη βελτίωση της οικονομικής του θέσης. 

Δεδομένου ότι η συμμετοχή αυτή του Βερόπουλου στην κρητική αλυσίδα είχε περάσει στην Τράπεζα Πειραιώς, το τραπεζικό συγκρότημα του Μιχάλη Σάλλα είναι αυτό, που στρώνει το χαλί για ενδεχόμενη... στενότερη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο μεγάλων αλυσίδων (οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά Χαλκιαδάκη έδειξε προς το Σκλαβενίτη, όταν τέθηκε θέμα παραχώρησης του ποσοστού).  

Πρόκειται για ένα σίριαλ, το οποίο κρατάει - σε επίπεδο πληροφοριών, που εξακολουθούν να μην επιβεβαιώνονται - εδώ και μήνες, και το οποίο - πάντως - μόνο αδιάφορους δεν αφήνει τους παράγοντες της αγοράς. Σε κάθε περίπτωση, όποτε - και αν τελικά - προχωρήσει αυτή το deal, δεν αναμένονται εξελίξεις μέσα στη φετινή χρονιά, με βάση τα σημερινά δεδομένα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόκτηση του 60% της Χαλκιαδάκης ισχυροποιεί σημαντικά τον όμιλο Σκλαβενίτη στην περιφέρεια, καθώς η κρητική αγορά έχει μεγάλους τζίρους, αλλά και στερείται εποχικότητας. 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ