Η Γερμανία αναγνωρίζει το bitcoin

Αποδεκτή είναι η χρήση του “εικονικού νομίσματος” bitcoin σε ιδιωτικές συναλλαγές εντός της Γερμανίας, όπως ανακοίνωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτή, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δια του εκπροσώπου του, Μάρτιν Τσαουντούρι.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, το bitcoin δεν αντιμετωπίζεται ως κανονικό νόμισμα, αλλά ως ένα “οικονομικό εργαλείο”.

Υπενθυμίζεται ότι το bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που μπορεί να χρησιμοποιείται διαδικτυακά, όμως αντίθετα με τα άλλα νομίσματα δεν υποστηρίζεται από καμία κεντρική τράπεζα.

Πάντως, ο Τσαουντούρι δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι το bitcoin έχει πολλά μειονεκτήματα, το σημαντικότερο εκ των οποίων είναι η αστάθειά του, όμως επειδή η χρήση του είναι πολύ περιορισμένη, η επίδρασή τους στην αγορά είναι μικρή, όπως ανέφερε.

Την ίδια άποψη έχει άλλωστε και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που τον περασμένο Οκτώβριο έκρινε ότι για την ώρα το bitcoin δεν αποτελεί κίνδυνο για τη σταθερότητα των τιμών, αφού δεν έχει μεγάλη επαφή με την πραγματική οικονομία. Ωστόσο, η ΕΚΤ έχει τονίσει πως θα παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με το “εικονικό νόμισμα”, για να επαναξιολογεί τους πιθανούς κινδύνους.