Κύπρος: Στα 100 ευρώ το όριο ημερήσιας ανάληψης από ΑΤΜ

Στα 100 ευρώ ημερησίως μείωσε το ποσό ανάληψης από τις ΑΤΜ η Λαϊκή Τράπεζα (για τα υποκαταστήματά της στην Κύπρο), τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη 26 Μαρτίου και όλα αυτά εν αναμονή της απόφασης του eurogroup. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη βδομάδα η τράπεζα μείωσε το ποσό στα 250 ευρώ.

Σύμφωνα με δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου στο πρακτορείο Reuters, ο οποίος δεν κατονομάζεται, με την απόφαση αυτή συντάχθηκαν και όλες οι τοπικές κυπριακές τράπεζες εντός Κύπρου.

Σύμφωνα με μεταγενέστερο τηλεγράφημα του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η κεντρική τράπεζα της Κύπρου επέβαλε σήμερα όριο ανάληψης τα 100 ευρώ την ημέρα από τα ΑΤΜ των δύο μεγαλύτερων τραπεζών του νησιού, όπως μεταδίδει το Ρόιτερς σε νεότερο τηλεγράφημά του.

Εκπρόσωπος της δεύτερης σε μέγεθος τράπεζας της Κύπρου, της Λαϊκής Τράπεζας, η οποία νωρίτερα είχε επιβάλει όριο ανάληψης τα 260 ευρώ, είπε ότι το νέο μέτρο άρχισε να εφαρμόζεται σήμερα στις 13.00 τοπική ώρα και θα ισχύσει μέχρι να ανοίξουν ξανά οι τράπεζες αύριο, Τρίτη.

Κυβερνητικός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο περιορισμός ισχύει και για την Τράπεζα Κύπρου. Άλλες τράπεζες δεν επέβαλαν περιορισμό στις αναλήψεις.