ΔΗΚΟ: Καταστροφικό για την Κύπρο το αποτέλεσμα του Eurogroup

Kαταστροφικό για την Κύπρο και την κυπριακή οικονομία χαρακτηρίζει το ΔΗΚΟ την απόφαση του Eurogroup, μετά την συνεδρία του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος.Σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι αξιολόγησε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

"Ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Μάριος Καρογιάν προέβη σε εκτενή ενημέρωση και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων στη βάση της κοινής θέσης ότι η Κύπρος τελεί υπό ένα απαράδεκτο εκβιασμό από την τρόικα και διάφορους παράγοντες της Ε.Ε Το ΔΗ.ΚΟ. θεωρεί το αποτέλεσμα του Eurogroup καταστροφικό για την Κύπρο και την κυπριακή οικονομία", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το ΔΗΚΟ έχει διαβιβάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συγκεκριμένες εισηγήσεις και έχει θέσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

"Διαπιστώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από το ΔΗ.ΚΟ.  Παράλληλα, έγινε αναφορά σε ενέργειες και πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο από πλευράς κυβέρνησης όσο και από πλευράς του ΔΗ.ΚΟ", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Αύριο το  μεσημέρι το Εκτελεστικό Γραφείο θα συνεχίσει την αξιολόγηση όλων των δεδομένων για να διαμορφώσει τη τελική θέση του Κόμματος, ενόψει της αυριανής συνεδρίας της Βουλής