Σαρρής: Ανόητη ιδέα το κούρεμα των καταθέσεων

Τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής της τρόικας για την Κύπρο και εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντέλα Βελκουλέσκου, είχε ο νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μιχάλης Σαρρής, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του νέου υπουργικού συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο.

“Δεν υπάρχει πιο ανόητη ιδέα να γίνεται συζήτηση για "κούρεμα" των καταθέσεων», δήλωσε ο κ. Σαρρής κατά την τελετή παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών από τον προκάτοχό του, ενώ χαρακτήρισε πρωτόγνωρο το "κούρεμα" των καταθέσεων και πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο, ανέφερε ότι έδωσε κάποιες πληροφορίες στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, μετά από επαφές που είχε με τεχνοκράτες του ΔΝΤ και της ΕΕ, καθώς και με υπουργούς της Ευρωζώνης. Επίσης, ανέφερε ότι χαράχτηκε κοινή γραμμή για εφαρμογή του μνημονίου.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι δε θα έρθουν στην Κύπρο οι επικεφαλής της τρόικας, όμως θα συνεχιστούν οι επαφές με μέλη των κλιμακίων της.