Τέλος εποχής για το Metal Hammer: Κατέρρευσε η “μαμά” εταιρεία

70 και πλέον άτομα, έχασαν τη δουλειά τους

Η επέλαση της τεχνολογίας είναι αμείλικτη για τον παραδοσιακό Τύπο. Ένα από τα θρυλικά, θεματικά περιοδικά μουσικής, το Metal Hammer κινδυνεύει με λουκέτο, καθώς η βρετανική εταιρεία Team Rock Ltd. κατέρρευσε οικονομικά. Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, 70 και πλέον άτομα, έχασαν τη δουλειά τους από την χρεωκοπία της εταιρείας.

Η Team Rock Ltd. ιδρύθηκε το 2012 και εξέδιδε μια σειρά από περιοδικά όπως τα Metal Hammer, Classic Rock, και Prog (τα απέκτησε από την Future Publishing). Διαθέτει μάλιστα και το δικό της σάιτ teamrock.com, το οποίο αν και είχε πάνω από 3 εκατομμύρια page views το μήνα, δεν ήταν αρκετά για τη σωτηρία της. 

Ο οικονομικός διαχειριστής της εταιρείας Tom MacLennan, ανέφερε σχετικά ότι "η εταιρεία εξέτασε κάθε δυνατότητα διασφάλισης της επιχείρησης στο μέλλον, ωστόσο η έλλειψη ρευστότητας ήταν τέτοια ώστε η εκκαθάριση ήταν η μόνη βιώσιμη επιλογή" και συνέχισε "η εκκαθάριση προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία σε όποιον θέλει να αποκτήσει να αποκτήσει μουσικούς τίτλους με υψηλό προφίλ, προϊόντα και brands που έχουν παγκόσμια αναγνωρισιμότητα".