Μεταφορικός διάδρομος ενώνει Υπερσιβηρικό με Ειρηνικό

Θα κατασκευαστεί έως το 2025

Έναν μεταφορικό διάδρομο, που ουσιαστικά θα «κόβει δρόμο», μικραίνοντας το χρόνο και το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων σχεδιάζει η ρωσική εταιρεία Samarga-Holding, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Πρόκειται για μια εμπορική διαδρομή που θα συνδέει τον Υπερσιβηρικό με τον Ειρηνικό Ωκεανό. Σύμφωνα με το σχέδιο, το τεράστιο έργο θα κατασκευαστεί έως το 2025. Ο διάδρομος αυτός θα περιορίσει κατά 500 χλμ την υπάρχουσα γραμμή μεταφοράς εμπορευμάτων

Σύμφωνα με τα σχέδια της κατασκευάστριας εταιρείας, ο μεταφορικός διάδρομος θα συνδέει την πόλη Χαμπαρόβσκ στην Άπω Ανατολή με την εκβολή του ποταμού Samarga. Πρόκειται για μια σιδηροδρομική γραμμή 380 χιλιομέτρων. Παράλληλα θα κατασκευαστεί λιμάνι που θα εξυπηρετεί έναν ετήσιο όγκο εμπορευμάτων έως 80 εκατομμύρια τόνους και μία πόλη με πληθυσμό 50.000 κατοίκων γύρω από το λιμάνι.

Η Samarga-Holding αναζητεί επενδυτές από χώρες της Ασίας - Ειρηνικού και θα προτείνει το έργο στο δεύτερο Φόρουμ για την Οικονομία της Ανατολής (Eastern Economic Forum), στις 2-3 Σεπτεμβρίου στο Βλαδιβοστόκ.