Στόχος κυβερνοεπίθεσης και η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

Λίγες μέρες μετά το "χτύπημα" των Anonymous στην Τράπεζα της Ελλάδος

Στόχος “κυβερνοεπίθεσης” έγινε και η ιστοσελίδα της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, λίγες μέρες μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν οι Anonymous κατά της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έθεσε εκτός λειτουργίας την ιστοσελίδα της για τουλάχιστον έξι ώρες.

Η ιστοσελίδα της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου υπέστη επίθεση “κάποιας μορφής άρνησης υπηρεσίας” , όπως ανέφερε μέσω e-mail στο πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος της Τράπεζας, χωρίς να διευκρινίσει πότε έλαβε χώρα η επίθεση αυτή, αν και αρκετές ιστοσελίδες αναφέρουν πως συνέβη την Πέμπτη.

Η επίθεση “προκάλεσε κάποιες καθυστερήσεις σε συνδέσεις χρηστών, αλλά γενικά η ιστοσελίδα μπόρεσε να διαχειριστεί τον αναμενόμενο αριθμό χρηστών για μία ημέρα”, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της τράπεζας.

Δεν είναι σαφές αν πίσω από την επίθεση στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου βρίσκονται και πάλι οι Anonymous, αν και σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο οι χάκερ-ακτιβιστές αναφέρουν πως η επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος ήταν μόνο η αρχή μίας εκστρατείας 30 ημερών εναντίον κεντρικών τραπεζών ανά τον κόσμο.