Ποιες χώρες ξόδεψαν ήδη τον προϋπολογισμό τους: Η Ελλάδα όχι ακόμα!

Η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα που φαινομενικά ξέμεινε από λεφτά στις 12 Οκτωβρίου

Τελευταία Ανανέωση: 00:00 | ΔΙΕΘΝΗ
Τελευταία Ανανέωση: 00:00 | ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΕΘΝΗ
Εκτύπωση
Ποιες χώρες ξόδεψαν ήδη τον προϋπολογισμό τους: Η Ελλάδα όχι ακόμα!

Στο τέλος κάθε χρόνου το κοινοβούλιο κάθε χώρας εγκρίνει τον προϋπολογισμού του κράτους για τον επόμενο χρόνο, που θα πρέπει να κρατήσει για 365 μέρες. Σχεδόν καμία χώρα της ΕΕ δεν κάνει καλό "κουμάντο" στα οικονομικά της, με αποτέλεσμα να ξοδεύει τα χρήματα πολύ πριν τελειώσει ο χρόνος - κυρίως στα μέσα Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου.Υπάρχουν όμως και κάποιες που "ξεμένουν" πολύ νωρίς - από τον Οκτώβριο.  

Σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό  Institut économique Molinari - με στοιχεία από τη Eurostat - η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα που φαινομενικά ξέμεινε από λεφτά στις 12 Οκτωβρίου. Ακολούθησαν η Πορτογαλία, η Βουλγαρία , η Κροατία και η Ισπανία στις 30 Οκτωβρίου. 

Εχθές, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, τελείωσαν τα χρήματα για το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ την Δευτέρα που μας πέρασε "ξέμεινε" και η Γαλλία.

Η Ελλάδα θα ξοδέψει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2015 της στις 21 Νοεμβρίου! 

Αντίθετα, οι χώρες που έκαναν καλό "κουμάντο" και θα τους μείνουν και χρήματα μέχρι το τέλος του χρόνου, είναι η Εσθονία, η Λιθουανία, η Γερμανία και η Δανία - τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού τους τελειώνουν τον Ιανουάριο.

 

Copyright © 2012 - 2017 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

 
comments powered by Disqus Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας εδώ

ΛΑΒΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΡΟΣ

...στην καθημερινή ενημέρωση του news.gr στέλνοντας φωτογραφίες, video, στιγμιότυπα ή ένα μήνυμα.