Κάτω από τα 48 δολ. το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου μπρεντ

Tο πρωί της Τρίτης, στις ασιατικές αγορές, η τιμή του πετρελαίου μπρεντ παρέμεινε κάτω από τα 48 δολάρια το βαρέλι, παρότι ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι πιθανότατα οι τιμές του «μαύρου χρυσού» έχουν φτάσει στο "πάτωμα", μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Αμπντουλάχ αλ Μπάντρι, τόνισε ότι οι τιμές ίσως έχουν φτάσει στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο ενώ προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη μείωση των επενδύσεων για την εξόρυξη «μαύρου χρυσού» θα μπορούσε να εκτοξεύσει την τιμή στα 200 δολάρια το βαρέλι μελλοντικά.

Στα συμβόλαια για παραδόσεις Μαρτίου, η τιμή του μπρεντ έφτασε τα 47,96 δολάρια το βαρέλι στις 09:00 ώρα Ελλάδας ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού για παραδόσεις στο ίδιο χρονικό διάστημα διαμορφώθηκε στα 45,26 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, οι συναλλαγές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόσκαιρα προβλήματα, αργότερα σήμερα, εξαιτίας χιονοθύελλας που πλήττει τη Νέα Υόρκη.

Σε σύγκριση με το ιστορικό υψηλό που κατέγραψαν τον Ιούνιο του 2014, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» υπολογίζεται ότι έχουν υποχωρήσει τους τελευταίους έξι μήνες κατά 60%.