Κάνει πίσω η Γαλλία: Καταθέτει νέο προσχέδιο προϋπολογισμού

Ένα νέο προσχέδιο προϋπολογισμού απέστειλε στην Κομισιόν ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ελπίζοντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις των Βρυξελλών για το αρχικό προσχέδιο, στο οποίο το έλλειμμα του προϋπολογισμού ξεπερνούσε τον στόχο του 3%.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που έχει στην κατοχή του αντίγραφο του νέου προσχεδίου, η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να περιορίσει το έλλειμμα κατά 3,6-3,7 δισ. ευρώ, εκτιμώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να σεβαστεί τις κοινοτικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τον Σαπέν, η “διόρθωση” του ελλείμματος ευνοείται από το χαμηλότερο ποσό που καλείται η Γαλλία να πληρώσει για τη συνεισφορά της στον κοινοτικό προϋπολογισμό, ενώ ενισχύεται από επιπλέον έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και από την κατάργηση μίας σειράς φοροελαφρύνσεων από τις οποίες επωφελούνταν ορισμένες επιχειρήσεις.

“Η Γαλλία παρουσιάζει διευκρινίσεις και στοιχεία που θα μας επιτρέψουν να μείνουμε στο σωστό δρόμο, χρησιμοποιώντας την ευελιξία που είναι απαραίτητη στην τρέχουσα επιδεινωμένη οικονομική κατάσταση”, δήλωσε ο Σαπέν σε ειδησεογραφικά πρακτορεία.