Βερολίνο: Μάταιες οι επικρίσεις για την οικονομική μας πολιτική

"Οι επικρίσεις που δέχεται η Γερμανία και σύμφωνα με τις οποίες επενδύουμε υπερβολικά λίγο είναι μάταιες", δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφορικά με τη συζήτηση που έχει αρχίσει από τους εταίρους της Γερμανίας, ιδιαίτερα τη Γαλλία, για την οικονομική πολιτική της χώρας.

Το Παρίσι έχει ζητήσει επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες από τη Γερμανία να προχωρήσει σε περισσότερες επενδύσεις για να ενισχύσει την ευρωπαϊκή συγκυρία, αλλά έχει συναντήσει μια συστηματική άρνηση.

Ο Μάρτιν Γιέγκερ, εκπρόσωπος του Σόιμπλε, επανέλαβε στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στο Βερολίνο να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης στην Ευρωζώνη, δηλαδή δομικές μεταρρυθμίσεις, ενίσχυση των δημόσιων λογαριασμών και επενδύσεις χρηματοδοτημένες κυρίως από ιδιωτικά κεφάλαια.

Αυτή είναι η θέση που θα υποστηρίξει ο Σόιμπλε την Παρασκευή και το Σάββατο στη διάρκεια της συνόδου κορυφής των υπουργών Οικονομικών της G20 στο Κερνς της Αυστραλίας, διευκρίνισε ο Γιέγκερ, χωρίς να αναφερθεί ρητά στην κριτική από τη Γαλλία.

"Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, προσφέρουμε μια σημαντική συμβολή μέσω των εισαγωγών μας", είχε δηλώσει εξάλλου την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου ο Χανς-Γιόαχιμ Μάσενμπεργκ, μέλος του συμβουλίου της ομοσπονδίας γερμανικών τραπεζών, συνοψίζοντας μια θέση η οποία εκφράζεται ευρέως από τα μέσα ενημέρωσης και τους οικονομικούς κύκλους της χώρας.