Διαπραγματεύσεις με όλους τους κατόχους ομολόγων επιθυμεί η Αργεντινή

Η κυβέρνηση της Αργεντινής απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να συνεχίσει τις τμηματικές διαπραγματεύσεις της με μια μικρή ομάδα αμερικανικών κερδοσκοπικών κεφαλαίων που διακρατούν μέρος του χρέους της, τονίζοντας ότι η χώρα θα πρέπει να επιτύχει μια συμφωνία με όλους μαζί τους ομολογιούχους οι οποίοι είχαν απορρίψει στο παρελθόν τις προτάσεις αναδιάρθρωσης του χρέους.

"Θα πρέπει να διαπραγματευτούμε με όλους" είπε ο υπουργός Οικονομικών Άξελ Κισίλοφ μιλώντας σε μια ομάδα κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Τον περασμένο μήνα, η Αργεντινή αναγκάστηκε να αθετήσει τις υποχρεώσεις της καθώς δεν μπόρεσε να καταλήξει σε συμφωνία με τα ταμεία αντιστάθμισης κινδύνου NML Capital Ltd και Aurelius Capital Management που είχαν προσφύγει στην αμερικανική δικαιοσύνη απαιτώντας να αποπληρωθούν στο ακέραιο της ονομαστικής αξίας τους τα ομόλογα που διακρατούσαν.

Άλλα κερδοσκοπικά κεφάλαια που είχαν επίσης απορρίψει την ανταλλαγή ομολόγων μετά την χρεοκοπία της χώρας το 2002 τηρούν προς το παρόν στάση αναμονής, αλλά θα μπορούσαν επίσης να ακολουθήσουν το παράδειγμα των NML και Aurelius προσφεύγοντας με τη σειρά τους στα δικαστήρια.