Εμανουέλ Μακρόν: Ο Μότσαρτ που παντρεύτηκε τη φιλόλογό του στο Λύκειο

Το πρόσωπο των ημερών είναι πλέον στη Γαλλία ο νέος υπουργός Οικονομίας της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.

Το ενδιαφέρον των περισσοτέρων επικεντρώνεται στη συμπάθεια του Μακρόν προς τη φιλελεύθερη οικονομία, που υποδεικνύει ότι η επιλογή αυτή του Φρανσουά Ολάντ σηματοδοτεί μία “δεξιά στροφή” για τη Γαλλία.

Ωστόσο, πέρα από αυτά, ο Μακρόν φαίνεται πως είναι μία αρκετά ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Μόλις στα 36 του χρόνια, ο νέος υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας είναι ήδη από το 2012 οικονομικός σύμβουλος του Ολάντ, ενώ το προσωνύμιο που τον ακολουθεί, χάρη στις ικανότητές του, είναι “Μότσαρτ των Ηλυσίων Πεδίων”.

Ο Μακρόν έγινε εκατομμυριούχος κατά τη θητεία του στην αμερικανική τράπεζα Rothschild, ενώ έχει εκφραστεί επανειλημμένα υπέρ της μείωσης των δημοσίων δαπανών, καθώς και κατά της βαριάς φορολογίας στις επιχειρήσεις.

Όμως το πιο... ζουμερό στοιχείο που είναι γνωστό για τον Εμανουέλ Μακρόν είναι άλλο, και αφορά στην προσωπική του ζωή.

Σύμφωνα με το γαλλικό Τύπο, στα 17 του χρόνια ο Μακρόν ερωτεύτηκε την 37χρονη καθηγήτριά του (που ήταν ήδη παντρεμένη και μητέρα) στο σχολείο όπου φοιτούσε, στην πόλη Αμιάν της βόρειας Γαλλίας. Και παρά το γεγονός ότι κατόπιν έφυγε από την Αμιάν για να σπουδάσει, το πάθος αυτό δεν έσβησε ποτέ. Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι μέχρι και σήμερα παντρεμένος με την παλιά του καθηγήτρια, Μπριζίτ Τρονιέ...