Αυτός είναι ο αληθινός “Λύκος της Γουολ Στριτ”

Όσοι είδαν την ταινία “Ο Λύκος της Γουολ Στριτ”, με πρωταγωνιστή το Λεονάρντο Ντι Κάπριο και σκηνοθέτη τον Μάρτιν Σκορσέζε, δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι αυτή η απίστευτη (ως και εξοργιστική) ιστορία χλιδής, διαφθοράς και... κοστουμαρισμένου εγκλήματος είναι πραγματική και δεν έχει βγει από το κεφάλι κάποιου ευφάνταστου σεναριογράφου.

Ο πραγματικός “Λύκος της Γουολ Στριτ”, ο χρηματιστής Τζόρνταν Μπέλφορτ, στου οποίου τη ζωή βασίζεται το έργο, μίλησε στο CNN και την εκπομπή του Μόργκαν Πιρς για τα συναισθήματά του βλέποντας την ταινία, ενώ εξέφρασε το θαυμασμό του για τον πρωταγωνιστή Λεονάρντο Ντι Κάπριο, πλέκοντας το εγκώμιό του.

“Ένα πράγμα που δε νομίζω πως ο κόσμος συνειδητοποιεί για τον Λίο είναι ότι η ποιότητά του δεν είναι τυχαία. Παλεύει γι' αυτήν, δουλεύει πραγματικά, πραγματικά σκληρά. Νομίζω ότι ήταν τόσο αποφασισμένος να “ρουφήξει” κάθε λεπτομέρεια για μένα”, παραδέχθηκε ο Μπέλφορτ, που κατόπιν περιέγραψε το πώς ένιωσε βλέποντας την ταινία.

“Ήταν σοκαριστικό”, διηγήθηκε ο Μπέλφορτ. “Είδα την ταινία με την αρραβωνιαστικιά μου την πρώτη φορά, και είχαμε μείνει άναυδοι μετά”. Μάλιστα, ανέφερε πως “κυριολεκτικά ένιωσα να ιδρώνω σε συγκεκριμένα σημεία, όταν έκαναν κοκαΐνη”.

Ο Μπέλφορτ, που στα 51 του χρόνια πλέον έχει αφήσει πίσω του τις χρηματιστηριακές απάτες, έχοντας περάσει 22 μήνες στη φυλακή και αφού κλήθηκε να πληρώσει πάνω από 110 εκατομμύρια δολάρια στα θύματά του, υποστήριξε πως το 95% της επιχείρησής του ήταν απολύτως νόμιμο, όμως το υπόλοιπο 5% ήταν “καταστροφικό”.

“Έγραψα αυτό το βιβλίο, και ήταν σαν μία καθαρτική εμπειρία για μένα. Αλλά το να το βλέπω με αυτόν τον τρόπο στο σινεμά, με κάποιον που έκανε τόσο καλή δουλειά;”, σημείωσε ακόμα.