Εγκώμια του Έλληνα πρέσβυ στον Καναδά για την ελληνική ομορφιά

Με τίτλο "Ελλάδα: πολιτισμός, ιστορία και απαράμιλλη ομορφιά" (Greece: culture, history and unrivalled beauty) δημοσιεύεται τρισέλιδο άρθρο του Πρέσβυ της Ελλάδας στον Καναδά Ελευθέριου Αγγελόπουλου στο περιοδικό Diplomat & International Canada (τεύχος Ιανουαρίου-Μαρτίου 2014), το μοναδικό περιοδικό της διπλωματικής και πολιτικής κοινότητας του Καναδά.

Ειδική μνεία στο εν λόγω άρθρο, που προβάλλει τις ποικίλες ομορφιές της Ελλάδας γίνεται από την αρχισυντάκτρια του περιοδικού Jennifer Campbell στη στήλη της σύνταξης του περιοδικού ενώ στην παρουσίαση του άρθρου στον πίνακα περιεχομένου γίνεται λόγος για "εκπληκτική Ελλάδα".

Ο Έλληνας Πρέσβυς αναφέρεται στην ιδιαίτερα θετική για τον ελληνικό τουρισμό χρονιά του 2013 επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα αποτελεί εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό για του Καναδούς. Επίσης, σημειώνει ότι η Ελλάδα με το εύκρατο κλίμα της γίνεται προορισμός τεσσάρων εποχών για τον τουρισμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως οι αφίξεις τον Οκτώβριο του 2013 αυξήθηκαν κατά 22% και όλα τα ξενοδοχεία παρέμειναν ανοιχτά.

Επιπλέον, τονίζει ότι για το διάστημα από τον Μάιο έως και τον Αύγουστο του 2013 υπήρξε άνοδος, κατά 45%, του αριθμού των αφίξεων από τον Καναδά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας-"Ελευθέριος Βενιζέλος".

Το εκτενές τρισέλιδο άρθρο του Πρέσβυ κ. Αγγελόπουλου συνοδεύεται με έγχρωμο φωτογραφικό υλικό προβολής της Ελλάδας ενώ ο ίδιος προβαίνει σε παρουσίαση και περιήγηση τόσο της πρωτεύουσας όσο και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας παρουσιάζοντας τις σημαντικότερες τοποθεσίες καθώς και την ποικιλομορφία των νησιωτικών και ηπειρωτικών τοπίων που χαρακτηρίζει την Ελλάδα.