Άνοιξε καντίνα που πουλάει ρούχα και όλο το Λος Άντζελες μιλά για αυτή

Άνοιξε καντίνα που πουλάει ρούχα και όλο το Λος Άντζελες μιλά για αυτή

Η ιδέα για την επιχείρηση των ονείρων της προήλθε από ένα... σάντουιτς!

Η επιχειρηματική επιτυχία – όπως και ο έρωτας- περνάει από το... στομάχι! Τουλάχιστον στην περίπτωση της Jordana Fortaleza.

Η νεαρή γυναίκα είναι πλέον μια επιτυχημένη επιχειρηματίας χάριν στην ιδέα της να ανοίξει μια καντίνα η οποία όμως αντί για τα γνωστά «βρώμικα» ή σνακ πουλάει ρούχα!

Πριν από 5 χρόνια, η Jordana στεκόταν έξω από μια καντίνα και έτρωγε ένα σάντουιτς όταν της ήρθε η εξής ιδέα: «Πώς θα ήταν μια καντίνα που αντί για φαγητό θα πουλούσε ρούχα;».
Με γρήγορες κινήσεις αγόρασε ένα αυτοκινούμενο του 1976 μέσα από γνωστή ιστοσελίδα διαδικτυακών αγορών, του έκανε την απαραίτητη αναμόρφωση και η... κινητή μπουτίκ J.D. Luxe βγήκε στους δρόμους του Λος Άντζελες.

Η ίδια αποδίδει την επιχειρηματική της επιτυχία στο ότι επιλέγει όλα τα προϊόντα που πουλά να είναι από μικρούς σχεδιαστές, από την τοπική αγορά του Λ.Α. Όπως εξηγεί, στις μέρες μας οι περισσότεροι καταναλωτές θέλουν να γνωρίζουν ποιος έφτιαξε το προϊόν που αγοράζουν κι έτσι εγκαταλείπουν τα μαζικά brands.

Από την κινητή μπουτίκ της δεν λείπει τίποτε. Έχει κάθε είδους ρούχο και αξεσουάρ απλά σε μίνιμαλ ποσότητες. Η επιλογή κάθε είδους που μπαίνει στα ράφια γίνεται προσεκτικά και με γνώμονα το στυλ και το καλό γούστο.

Το πιο χρήσιμο εργαλείο της δουλειάς της είναι τα social media, μέσα από τα οποία διαφημίζει τη δουλειά της αλλά και το πού θα σταθμεύει κάθε μέρα τη μπουτίκ της.

Το 2014, οι ανάγκες της επιχείρησης είχαν αυξηθεί τόσο πολύ που πήρε νέο αυτοκινούμενο για να χωρά τα προϊόντα αλλά και τους πελάτες.

Οι ώρες που δουλεύει, μαζί με τη συνέταιρό της, είναι αρκετές αλλά όταν κάνεις κάτι που σου αρέσει αυτό είναι πάντα λιγότερο κουραστικό.

Επίσης δέχεται παραγγελίες από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ και άλλες χώρες του κόσμου.

Υπάρχουν βέβαια και οι δυσκολίες του... επαγγέλματος αφού αρκετές φορές έχει πάρει κλήση από την Τροχαία ενώ κάποιες έχει τρακάρει αλλά όλες οι δουλειές έχουν και τα μειονεκτήματά τους...

«Πίστευε στον εαυτό σου και σε αυτό που ξεκίνησες» λέει η Jordana, σαν συμβουλή προς όποιον σκέφτεται να πάρει το ρίσκο να υλοποιήσει μια επιχειρηματική του ιδέα.

Με πληροφορίες από Enterpreneur και jdluxefashion