Τσίπρας: Η ώρα της ελληνικής οικονομίας έφτασε

Τσίπρας: Η ώρα της ελληνικής οικονομίας έφτασε

«Η στρατηγική μας απέδωσε, οι κόποι του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο»

«Σχεδον πριν τρία χρόνια, το 2015, από αυτό το βήμα, παρουσίασα το δικό μας σχέδιο για την επιστροφή στην ανάκαμψη με την κοινωνία όρθια και την εθνική χειραφέτηση από τα μνημόνια και την επιτροπεία», δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού επιμελητηρίου.

«Η οικονομία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, αναπτύχθηκε πρώτη φόρα για τρία συνεχόμενα τρίμηνα, κάτι που είχε να συμβεί από το 2006. Η ανεργία έχει μειωθεί κατά περίπου 7 μονάδες, με τη δημιουργία περίπου 300.000 νέων θέσεων εργασίας και είναι κοντά στο πρώτο ορόσημο του 20%. Είμαι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξω ότι η ώρα της ελληνικής οικονομίας έφτασε» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Με αυτήν συγχρονίζεται πλέον μια σειρά θετικών εξελίξεων που εμπνέουν αισιοδοξία και σηματοδοτούν τη θετική αλλαγή για την οποία εργαζόμαστε εδώ και τρία χρόνια.Η στρατηγική μας απέδωσε, οι κόποι του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο και μάλιστα με τα διατηρήσιμα χαρακτηριστικά που εγγυώνται ότι η χώρα γυρίζει οριστικά σελίδα χωρίς πισωγυρίσματα» δήλωσε.

«Η ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης δημιούργησε ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα για τη χώρα. Γεγονός που αποτυπώθηκε με τον πιο έκδηλο τρόπο, καθώς οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων από 5,39% που ήταν την Παρασκευή έπεσε σήμερα στο 4,81%, στην καλύτερη επίδοση από τις 8/11/2009.» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

«Στο δημοσιονομικό σκέλος επιτύχαμε μια ιστορική σε αξιοπιστία προσαρμογή, στα ευρωπαϊκά χρονικά.Με αυτή τη θετική δυναμική θα μπούμε στο νέο έτος και συνεπώς το 2018 θα είναι το έτος - καμπή, με τη χώρα να αφήνει πίσω της τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 και μαζί τους μια ολόκληρη ιστορική εποχή» πρόσθεσε.

«Ο Πιέρ Μοσκοβισί έκανε ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα θα είναι -από τον Αύγουστο του 18- ένα κανονικό μέλος της ευρωζώνης, με επιτήρηση μεν στην εποχή μετά το πρόγραμμα, όπως συνέβη με τη Πορτογαλία την Ιρλανδία, τη Κύπρο, αλλά χωρίς άλλα προγράμματα. Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή Και η ώρα αυτή δεν είναι πια μακριά, δεν είναι άπιαστο όνειρο. Γίνεται μέρα με τη μέρα πραγματικότητα και θα γίνει πράξη σε λίγους μήνες, το καλοκαίρι του '18», σημείωσε ο πρωθυπουργός.