ΑΑΔΕ: Οι λογιστές στρατηγικοί μας σύμμαχοι στους φοροελέγχους

ΑΑΔΕ: Οι λογιστές στρατηγικοί μας σύμμαχοι στους φοροελέγχους

Επιχειρησιακός σχεδιασμός κατά των παραγραφών - Ποιες υποθέσεις θα βάζει πρώτα στο μικροσκόπιο των ελέγχων η ΑΑΔΕ

Οι πιο πρόσφατες υποθέσεις θα ελέγχονται κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), όπως δήλωσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, σήμερα, κατά το χαιρετισμό του στις εργασίες της Φορολογικής Διημερίδας της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αθήνας (ΕΦΕΕΑ).

Ειδικότερα, ο Γ. Πιτσιλής έκανε αναφορά στα θέματα των παραγραφών ύστερα από την σχετική απόφαση του ΣτΕ και στην προτεραιοποίηση των ελέγχων και τόνισε ότι ο επιχειρησιακός προσανατολισμός θα είναι στις πρόσφατες υποθέσεις.

Όπως είπε ο κ. Πιτσιλής, οι αποφάσεις του ΣτΕ έχουν «ανατρέψει όλο τον επιχειρησιακό σχεδιασμό» της ΑΑΔΕ, τόνισε, ωστόσο, ότι η «φορολογική διοίκηση σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αυτό όμως υποχρεώνει σε διαρκείς επαναπρογραμματισμούς».

Τόνισε πάντως ότι οι δυο βασικοί στόχοι της ΑΑΔΕ είναι η «εμπέδωση σχέσης εμπιστοσύνης με τον πολίτη και η φορολογική συμμόρφωση».

Η θεματολογία της Διημερίδας αφορούσε τα νέα δεδομένα των φορολογικών ελέγχων, τις αλλαγές στη φορολογία των νομικών προσώπων, τις αλλαγές στον ΦΠΑ και τέλος την ανάλυση στις δαπάνες επιχειρήσεων. Ενώ τόνισε πως οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί είναι «επιχειρησιακοί σύμμαχοι» της ΑΑΔΕ στους ελέγχους.