Η Έβερτον ονειρεύεται το νέο της γήπεδο

Η Έβερτον ονειρεύεται το νέο της γήπεδο

Σε τροχιά υλοποίησης η κατασκευή του νέου σταδίου που θα κοσμεί το βόρειο Λίβερπουλ

Ένα βήμα προς την ανέγερση του νέου της γηπέδου έκανε σήμερα η Έβερτον, με την υπογραφή μίας συμφωνίας για τη μίσθωση του οικοπέδου στο οποίο σχεδιάζεται η κατασκευή του.

Η μίσθωση, διάρκειας 200 ετών, υπόκειται στον όρο να εξασφαλίσει ο σύλλογος την απαραίτητη χρηματοδότηση για το έργο.

«Η ανάληψη του ελέγχου του οικοπέδου ήταν απαραίτητη για μας ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στα επόμενα στάδια του project, την ολοκλήρωση της χρηματοδοτικής συμφωνίας με το συμβούλιο και την προετοιμασία για την υποβολή αίτησης σχεδιασμού, που αμφότερα ελπίζουμε να κάνουμε το νέο έτος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Έβερτον, Ρόμπερτ Έλστοουν.

Το νέο γήπεδο της Έβερτον αναμένεται να αποτελέσει καταλύτη στη σχεδιαζόμενη ανάπλαση του βόρειου Λίβερπουλ, προϋπολογισμού άνω των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Ξέρουμε ότι ένα παγκόσμιας κλάσης γήπεδο στις όχθες του ποταμού Μέρσεϊ θα πυροδοτήσει ακόμα περισσότερες επενδύσεις και θέσεις εργασίας που θα ωφελήσουν σημαντικά ολόκληρη την περιοχή της πόλης», δήλωσε ο Ίαν Πόλιτ, αναπληρωτής διευθυντής του project, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι η ανέγερση του νέου γηπέδου περνά στην επόμενη φάση, σύμφωνα με το Reuters.

Η Έβερτον αγωνίζεται από το 1892 στο χαρακτηριστικό Γκούντισον Παρκ, όμως η περιορισμένη χωρητικότητά του (40.000 θεατές) αποτελεί εμπόδιο για την εισροή περισσότερων εσόδων στο σύλλογο, ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί τους αντιπάλους του στην Premier League, όπως την «αιώνια» αντίπαλο Λίβερπουλ, την οποίας το ανακαινισμένο Άνφιλντ έχει χωρητικότητα 54.000 θεατών.