Το κοινωνικό μέρισμα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Το κοινωνικό μέρισμα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Από το σύνολο των 1,4 δισ. που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τα 300 εκατ. ευρώ θα διοχετευτούν στη ΔΕΗ

Κοινωνικό μέρισμα ύψους 1,4 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε έκτακτο διάγγελμά του. Από το ποσό αυτό τα 720 εκατ. ευρώ θα διατεθούν έως εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε οικονομικά αδύναμους πολίτες που πληρούν τα κριτήρια.

Επιπλέον, 300 εκατ. ευρώ θα διοχετευτούν στη ΔΕΗ ώστε να καλυφθεί το ποσό για δαπάνες για παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

Διαβάστε σχετικά: Τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε το κοινωνικό μέρισμα

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν ώστε να καλυφθούν οι δαπάνες ΥΚΩ και να μην τις επιβαρυνθούν οι καταναλωτές.

Το μεγαλύτερο κονδύλι των ΥΚΩ διοχετεύεται για την κάλυψη του κόστους ηλεκτροδότησης των νησιών που τροφοδοτούνται από ακριβούς, πετρελαϊκούς σταθμούς. Το ποσό που προέρχεται από το κοινωνικό μέρισμα αντιστοιχεί στις επιπλέον δαπάνες της ΔΕΗ για ΥΚΩ από το 2012 και μετά, καθώς ο τελευταίος υπολογισμός έγινε το 2011, όπως έχει ανακοινώσει η Εταιρεία.

Η ΔΕΗ εξέφρασε την ικανοποίηση της για τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα, προσθέτοντας ότι «μετά από αυτό δεν θα υπάρξει καμία αύξηση του κονδυλίου των ΥΚΩ που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών».

«...τέτοιου είδους υπηρεσίες κοινωνικής και εθνικής σημασίας πρέπει να τις επωμίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός και όχι οι καταναλωτές» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για «μια δίκαια και αποφασιστικής σημασίας παρέμβαση».