Κέρδη (αλλά όχι τρόπαια) στην πρώτη χρονιά του Γκουαρντιόλα στη Σίτι

Κέρδη (αλλά όχι τρόπαια) στην πρώτη χρονιά του Γκουαρντιόλα στη Σίτι

Η πρωτοπόρος της Premier League ανακοίνωσε κέρδη ύψους 1,08 εκατ. λιρών για τη σεζόν 2016-2017

Τζίρο-ρεκόρ ύψους 473,4 εκατομμυρίων λιρών (534,6 εκατ. ευρώ) παρουσίασε για τη χρονιά 2016-17 η Μάντσεστερ Σίτι, καταγράφοντας το τρίτο διαδοχικό κερδοφόρο οικονομικό έτος της, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα.

Η πρωτοπόρος της Premier League ανακοίνωσε κέρδη ύψους 1,08 εκατ. λιρών (1,22 εκατ. ευρώ), μειωμένα σημαντικά έναντι των κερδών της προηγούμενης χρονιάς, που είχαν ανέλθει στα 20,5 εκατ. λίρες (23,2 εκατ. ευρώ), όμως ο τζίρος της αυξήθηκε κατά 21% σε ετήσια βάση, ενώ το χρέος του συλλόγου είναι μηδενικό.

«Αυτά τα αποτελέσματα διασφαλίζουν ότι οι οπαδοί και οι εταίροι μας μπορούν να δουν την πραγματική αναλυτική κατάσταση κάθε μέρους του συλλόγου», δήλωσε ο πρόεδρος της Μάντσεστερ Σίτι, Καλντούν αλ Μουμπάρακ, προσθέτοντας: «Αυτό που θέλουμε να βγει ως συμπέρασμα είναι ότι ο ποδοσφαιρικός οργανισμός και οι εξωγηπεδικές επιχειρήσεις έχουν τη σωστή συμμετρία και ισορροπία για να μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να ενισχυόμαστε και να αναπτυσσόμαστε περαιτέρω».
Ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα δήλωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της Σίτι, Φεράν Σοριάνο, παρά το γεγονός ότι στην πρώτη χρονιά του Πεπ Γκουαρντιόλα στο Μάντσεστερ η ομάδα δεν κατέκτησε κανέναν τίτλο. «Έχουμε δέσμευση να παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και να κερδίζουμε. Και τα δύο στοιχεία είναι συμβατά και το δεύτερο είναι συνέπεια του πρώτου. Είμαι πεπεισμένος ότι θα δούμε περαιτέρω πρόοδο και τρόπαια στις επόμενες χρονιές», υπογράμμισε.