Νέο ρεκόρ για το bitcoin – Καλπάζουν τα κρυπτονομίσματα

Νέο ρεκόρ για το bitcoin – Καλπάζουν τα κρυπτονομίσματα

Αρκετοί είναι αυτοί που προειδοποιούν ότι η θεαματική άνοδος των κρυπτονομισμάτων ενδεχομένως να αποτελεί μία «φούσκα»

Η συνολική αξία όλων των κρυπτονομισμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά (market cap) ξεπέρασε σήμερα τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία, σύμφωνα με την ειδική ιστοσελίδα Coinmarketcap.

Για να έχει κανείς μία εικόνα του τι σημαίνει αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι το market cap των κρυπτονομισμάτων ξεπερνά πλέον την κεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κολοσσού Citιgroup, ενώ αν τα κρυπτονομίσματα ήταν μία επιχείρηση, θα ήταν μία από τις 25 κορυφαίες εταιρείες του δείκτη S&P.

Είναι αξιοσημείωτο ότι από μόνο του το bitcoin, το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα, ξεπέρασε σήμερα για πρώτη φορά τα 7.500 δολάρια στον δείκτη Bitstamp, με την αξία του τον τελευταίο χρόνο να έχει δεκαπλασιαστεί, ενώ το market cap του ξεπερνά πλέον τα 120 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, που συχνά αποκαλείται Ethereum, έχει κεφαλαιοποίηση κοντά στα 30 δισ. δολάρια, ενώ το υπόλοιπο market cap των κρυπτονομισμάτων συμπληρώνουν τα περίπου 1.000 ψηφιακά νομίσματα που κυκλοφορούν, σύμφωνα με το Reuters.

Πάντως, αρκετοί είναι αυτοί που προειδοποιούν ότι η θεαματική άνοδος των κρυπτονομισμάτων ενδεχομένως να αποτελεί μία «φούσκα», κάτι που επεσήμανε σήμερα και ο επικεφαλής της Credit Suisse.