«Επανάσταση» με δική τους λίγκα σχεδιάζουν οι ομάδες της Championship

«Επανάσταση» με δική τους λίγκα σχεδιάζουν οι ομάδες της Championship

Το πενταετές συμβόλαιο με το δίκτυο Sky δεν άφησε ικανοποιημένους πολλούς συλλόγους της κατηγορίας

Τουλάχιστον δέκα αγγλικές ποδοσφαιρικές ομάδες που αγωνίζονται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, Championship, συζητούν το ενδεχόμενο να σχηματίσουν ένα δικό τους πρωτάθλημα, προκειμένου να διεκδικήσουν περισσότερα έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Μία από τις ιδέες που φέρεται να έχει πέσει στο τραπέζι είναι αυτή της δημιουργίας μίας «Premier League 2», αποτελούμενης από 18 ομάδες, οι οποίες θα αναζητήσουν από κοινού μία νέα συμφωνία για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα, αντιδρώντας έτσι στο συμβόλαιο που υπεγράφη πρόσφατα με το δίκτυο Sky για την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων της Championship, το οποίο θεωρούν ότι είναι υπερβολικά μεγάλο σε διάρκεια (πενταετές) και δεν τους δίνει επαρκή έσοδα (περίπου 7 εκατομμύρια λίρες ανά ομάδα το χρόνο, όταν οι ομάδες της Premier League λαμβάνουν πάνω από 90 εκατομμύρια λίρες).

Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει συζητηθεί με τον εκτελεστικό πρόεδρο της Premier League, Ρίτσαρντ Σκάνταμορ. Πάντως, η Premier League αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Σημειωτέον ότι πολλές ομάδες που σήμερα αγωνίζονται στην Champioship έχουν μεγάλη ιστορία και φανατικό κοινό, όπως η Άστον Βίλα, η Λιντς, η Νότιγχαμ και η Σέφιλντ Γουένσντεϊ.