Πετρόπουλος: Εξωδικαστικός συμβιβασμός και για παλιές οφειλές στα ταμεία

Πετρόπουλος: Εξωδικαστικός συμβιβασμός και για παλιές οφειλές στα ταμεία

Σημαντική αύξηση της εισπραξιμότητας των οφειλών από παλαιότερα χρέη ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών διαπιστώνει ο υφυπουργός Εργασίας

«Υπάρχει σημαντική αύξηση της εισπραξιμότητας των οφειλών από παλαιότερα χρέη των Ελεύθερων Επαγγελματιών αλλά και των Μικρομεσαίων Επιχειρηματιών», ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος από τα Γρεβενά, σημειώνοντας ότι «ξεπεράσαμε κατά πολύ τον στόχο των 70 εκατ. ευρώ μηνιαίως που αρχικά είχαμε θέσει και φτάσαμε αισίως στα 120 εκατ. ευρώ».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους της περιοχής, ο κ. Πετρόπουλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξήγησε ότι η παραπάνω εξέλιξη οφείλεται στην βελτίωση των δεικτών της οικονομίας, που δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να εξοφλούν τα παλιά χρέη τους.

Προανήγγειλε την δυνατότητα εξόφλησης παλιών οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού που θα λειτουργήσει ειδικά για οφειλές στην κοινωνική ασφάλιση. Δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σε μια διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ώστε να μην υπάρχει ο όρος της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων ως προς τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία, αφού έχουμε οφειλέτες που έχουν σταματήσει κάθε είδους οικονομικής δραστηριότητας». Καταλήγοντας εκτίμησε ότι η επίτευξη της συμφωνίας θα προσφέρει τη δυνατότητα σε οφειλέτες να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με αποτέλεσμα «να έχουμε ακόμη καλύτερες επιδόσεις στην κοινωνική ασφάλιση».

Μίλησε για σημαντική πρόοδο στο θέμα της ανεργίας όπου επιτεύχθηκε μείωση κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες τονίζοντας ότι «καταφέραμε μια καλή επίδοση αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τον σχεδιασμό μας».

Αναφερόμενος στις περιπτώσεις των πολιτών που εκκρεμεί η συνταξιοδότησή τους σημείωσε ο «στόχος που έχει θέσει το υπουργείο είναι έως τον Ιούνιο του 2018 να έχουν καταβληθεί όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές», ενώ υπενθύμισε ότι από τις αρχές του 2015 έως τον Σεπτέμβρη του 2017 «έχουν εκδοθεί και έχουν καταβληθεί 290.000 συντάξεις σε νέους δικαιούχους».

Προανήγγειλε την δημιουργία γραφείου του Σώματος Επιθεωρητών εργασίας στα Γρεβενά τονίζοντας ότι «επιθυμούμε να έχουμε όρους νομιμότητας στη περιοχή».

Αναφέρθηκε στις νέες Εργατικές κατοικίες που παραμένουν μισοτελειωμένες και εγκαταλελειμμένες τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια που εγκαινιάστηκαν από προηγούμενους υπουργούς χωρίς όμως να έχουν ολοκληρωθεί οι κτιριακές τους εγκαταστάσεις, ενώ μίλησε για προχειρότητα στον σχεδιασμό τους αφού «δεν έχουν προβλεφθεί καν τα βασικά έργα υποδομής όπως της ύδρευσης και της αποχέτευσης».

Ο Τάσος Πετρόπουλος συνοδευμένος από τοπικά στελέχη των υπηρεσιών επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των εργατικών κατοικιών στα Γρεβενά και διαβεβαίωσε ότι έχει γίνει προετοιμασία από όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου ώστε «αυτή η κυβέρνηση έως το τέλος της θητείας της να μπορέσει να ολοκληρώσει αυτό το έργο που ταλαιπώρησε δεκάδες δικαιούχους τα τελευταία 14 χρόνια».

Νωρίτερα ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων επισκέφθηκε τις υπηρεσίες του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ Γρεβενών, μίλησε με τους υπαλλήλους στα γραφεία των δύο υπηρεσιών, ενώ το απόγευμα είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Δήμου Γρεβενών. Αργά το βράδυ μίλησε σε εκδήλωση που οργάνωσε η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Γρεβενών.