Στο «σφυρί» η Νιούκαστλ – Ψάχνει αγοραστή έως τα Χριστούγεννα

Στο «σφυρί» η Νιούκαστλ – Ψάχνει αγοραστή έως τα Χριστούγεννα

Πωλητήριο στην ιστορική αγγλική ομάδα βάζει ο Μάικ Άσλεϊ

Πωλητήριο σε έναν από τους παλαιότερους και πλέον αγαπητούς συλλόγους της Premier League, τη Νιούκαστλ, βάζει ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Μάικ Άσλεϊ.

«Η Νιούκαστλ χρειάζεται μία σαφή κατεύθυνση και έναν δρόμο προς ένα λαμπρό και επιτυχημένο μέλλον», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ιδιοκτήτρια εταιρεία St. James Holdings Limited, προσθέτοντας: «Για να δώσει στον σύλλογο την καλύτερη δυνατή πιθανότητα να εξασφαλίσει την τοποθέτηση και την επένδυση που απαιτείται για να προχωρήσει στο επόμενοι επίπεδο, σε αυτήν τη σημαντική στιγμή στην ιστορία του, η παρούσα ιδιοκτησία έχει αποφασίσει ότι είναι προς το συμφέρον της Νιούκαστλ και των οπαδών να πωληθεί ο σύλλογος».

Όπως μάλιστα τονίζει η ιδιοκτησία του συλλόγου, για να δοθεί στον επόμενο ιδιοκτήτη η μέγιστη δυνατή ευελιξία ώστε να μπορέσει να κάνει μία σημαντική επένδυση, που θα περιλαμβάνει και μεταγραφές, η διαδικασία της πώλησης θα δώσει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα αναβολής σημαντικών πληρωμών.

«Τώρα θα ξεκινήσει μία διαδικασία εντοπισμού νέας ιδιοκτησίας για τον σύλλογο που θα είναι ικανή να υλοποιήσει τη σταθερή επένδυση και την αφοσίωση που είναι απαραίτητη για να πετύχει ο σύλλογος τις φιλοδοξίες του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί τέλος στην πολυετή θητεία του 53χρονου δισεκατομμυριούχου Μάικ Άσλεϊ στο «τιμόνι» της Νιούκαστλ, η οποία στιγματίστηκε από την αντιπαράθεσή του με τους οπαδούς της ομάδας, η οποία έγινε πιο έντονη μετά τις αιχμές που άφησε σε βάρος του ο προπονητής Ράφα Μπενίτεθ, για το γεγονός ότι δεν έγιναν οι μεταγραφές που επιθυμούσε.

Ο δικηγόρος του Άσλεϊ, Άντριου Χέντερσον, δήλωσε σε τοπική εφημερίδα του Νιούκαστλ ότι στόχος είναι η ομάδα να έχει πωληθεί πριν το τέλος του έτους. «Αυτό θα επέτρεπε στους σοβαρά ενδιαφερόμενους να βγουν μπροστά. Θα επέτρεπε μία περίοδο ελέγχου και μετά καλώς εχόντων των πραγμάτων θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η πώληση έως τα Χριστούγεννα», ανέφερε.