Στα ύψη και πάλι το Bitcoin – Έσπασε το φράγμα των 5.200 δολαρίων

Στα ύψη και πάλι το Bitcoin – Έσπασε το φράγμα των 5.200 δολαρίων

Η άνοδος του κρυπτονομίσματος φέτος ανέρχεται στο 440%

Σε επίπεδα-ρεκόρ ενισχύθηκε σήμερα η τιμή του Bitcoin, που το μεσημέρι έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα των 5.200 μονάδων, καταγράφοντας κέρδη άνω του 8%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, λιγότερο από ένα χρόνο πριν, η τιμή του Bitcoin δεν ξεπερνούσε τα 1.000 δολάρια. Η άνοδος του Bitcoin φέτος ανέρχεται στο 440%.

Τον προηγούμενο μήνα το Bitcoin κατέγραψε απώλειες και υποχώρησε κάτω από τα 4.000 δολάρια, λόγω των μέτρων που ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση για τον περιορισμό της χρήσης του, όμως πλέον το κλίμα φαίνεται καλύτερο, μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν την Goldman Sachs να εξετάζει τρόπους για να βοηθήσει τους πελάτες της να διαπραγματεύονται κρυπτονομίσματα.

Η εκρηκτική άνοδος του Bitcoin έχει διχάσει την επενδυτική κοινότητα, ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν ότι πρόκειται για μία «φούσκα» που θα σκάσει με πάταγο και σε αυτούς που αναζητούν τρόπους να επωφεληθούν από την επιτυχία του κρυπτονομίσματος.

«Όλοι έμοιαζαν να συμφωνούν ότι άπαξ και ξεπεράσει τα 5.000 δολάρια, δεν υπάρχει όριο. Δεν θα εκπλαγώ αν το δω να διπλασιάζεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα», δήλωσε στο Bloomberg ο Ben Kumar, διαχειριστής χρημάτων της Seven Investment.

Πιο επιφυλακτικός ο βετεράνος Jon Moulton, που έχει στην κατοχή του bitcoins: «Είναι μία πολύ κερδοσκοπική αγορά. Θα αποτελεί ένα πολύ ασταθές περιουσιακό στοιχείο για μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε στο Bloomberg TV.