Σόιμπλε: Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια απειλούν τη σταθερότητα της Ευρωζώνης

Σόιμπλε: Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια απειλούν τη σταθερότητα της Ευρωζώνης

Ισχυρός υποστηρικτής της δημοσιονομικής ορθότητας αλλά και «ευρώφιλος» κατά τους FT

Προειδοποίηση για το ενδεχόμενο νέας οικονομικής κρίσης έδωσε σε συνέντευξή του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας συγκεκριμένα πως τα αυξανόμενα επίπεδα του παγκόσμιου χρέους και της ρευστότητας αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο «ευρώφιλος» όπως τον αναφέρει η εφημερίδα, κράτησε στο τιμόνι μιας από τις μεγαλύτερες οικονομίες για τα τελευταία 8 χρόνια, έκανε λόγο για τον κίνδυνο για νέες «φούσκες», λόγω των τρισεκατομμυρίων που έριξαν οι κεντρικές τράπεζες στις αγορές. Ο Σόιμπλε προειδοποιεί και για απειλή στην σταθερότητα της ευρωζώνης από την μετά την κρίση «κληρονομιά» των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ο Σόιμπλε ισχυρός υποστηρικτής της δημοσιονομικής ορθότητας, κυριάρχησε στην απάντηση της ευρωπαϊκής πολιτικής στην κρίση του χρέους της ευρωζώνης και έγινε η προσωποποίηση του «κακού» σε χώρες όπως η Ελλάδα, καθώς ήταν ο αρχιτέκτονας της λιτότητας.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην τσάρος της γερμανικής, αν όχι της ευρωπαϊκής, οικονομίας, που τη Δευτέρα θα παραστεί στο τελευταίο eurogroup των υπουργών οικονομικών διαβεβαίωσε πως η ακροδεξιά στην Γερμανία δεν θα επηρεάσει την αφοσίωση του Βερολίνου στην φιλελεύθερη δημοκρατία.