Ισόβιο συμβόλαιο για τη «σημαία» της Μπαρτσελόνα

Ισόβιο συμβόλαιο για τη «σημαία» της Μπαρτσελόνα

Ο Αντρές Ινιέστα θα μείνει... για πάντα στη Βαρκελώνη

Ο αρχηγός και «σημαία» της Μπαρτσελόνα, Αντρές Ινιέστα, έγινε σήμερα ο πρώτος ποδοσφαιριστής που υπέγραψε... ισόβιο συμβόλαιο με τους «μπλαουγκράνα», δίνοντας τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να αποχωρεί από την ομάδα με την οποία αγωνίζεται από τα 12 χρόνια του.

Η πρωτοτυπία της συμφωνίας έγκειται στο ότι δεν έχει ημερομηνία λήξης, και άρα ο Ινιέστα έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει μόνος του πότε θα σταματήσει το ποδόσφαιρο και να παραμείνει στον σύλλογο σε άλλο πόστο όταν κρεμάσει τα παπούτσια του.

«Σήμερα είναι μία πολύ ιδιαίτερη μέρα για μένα, μία από τις πολλές εδώ, για τον απλό λόγο ότι συνεχίζω σε αυτό το μέρος που είναι το σπίτι μου, που σημαίνει ότι μπορώ να συνεχίζω να φιλοδοξώ να κερδίσω πράγματα για αυτόν τον σύλλογο, τον δικό μου σύλλογο», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Ινιέστα. «Αυτός είναι ο σύλλογος στον οποίο μεγάλωσα και εξελίχθηκα και νιώθω ότι είναι προνόμιο για μένα να είμαι αρχηγός του».

«Μετά από 118 χρόνια ιστορίας, είναι η πρώτη φορά που ο σύλλογος προσφέρει σε κάποιον ένα ισόβιο συμβόλαιο, αυτό είναι ένα κατ’ εξαίρεση συμβόλαιο για έναν εξαιρετικό παίκτη», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Χοσέπ Μαρία Μπερτομέου, προσθέτοντας: «Ο Αντρές είναι μέρος αυτού του συλλόγου από το 2002 και έχει κερδίσει τόσα πολλά. Αυτή η χρυσή εποχή πρέπει να συνεχιστεί και γι’ αυτό το λόγο υπογράψαμε αυτήν τη συμφωνία. Είναι μία συμφωνία που θα ενθουσιάσει όλους τους οπαδούς της Μπάρτσα και θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους μελλοντικούς παίκτες. Πάντα λέγαμε: να παίρνετε παράδειγμα από τον Αντρές, όχι μόνο από το ταλέντο του ή τον τρόπο παιχνιδιού του, αλλά από τον τρόπο ζωής του».

Ο 33χρονος Ινιέστα ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2002 και είναι ο δεύτερος σε συμμετοχές παίκτης στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, πίσω από τον Τσάβι Ερνάντες, έχοντας αγωνιστεί σε 633 παιχνίδια και έχοντας σκοράρει 54 φορές, ενώ έχει κατακτήσει συνολικά 30 τρόπαια.