Εκδικάζεται σήμερα η εξυγίανση της Καλογήρου

Εκδικάζεται σήμερα η εξυγίανση της Καλογήρου

Διαγραφή οφειλών προς τις τράπεζες κατά 60%

Συζητείται σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιώς η αίτηση εξυγίανσης της αλυσίδας πολυτελών υποδημάτων Καλογήρου από τον επιχειρηματία Σάμι Φάις, με βάση το σχέδιο που έχει κατατεθεί και συμφωνηθεί από τα εμπλεκόμενα μέρη στις 21 Ιουνίου. Η αλυσίδα έχει εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης, μέσω κυρίως της σταδιακής επαναλειτουργίας καταστημάτων που είχαν κλείσει.

Στο νέο σχήμα η μέχρι σήμερα ιδιοκτήτρια οικογένεια Λεμονή θα παραμείνει με ποσοστό 15%, στο 70% υπολογίζεται το ποσοστό του ομίλου εταιρειών Σάμι Φάις, ενώ το υπόλοιπο 15% θα περάσει στην Αττικά Πολυκαταστήματα - όπως γράφει σε ρεπορτάζ της σήμερα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Επίσης στη συμφωνία εξυγίανσης προβλέπεται πως ποσό 15 εκατ. ευρώ, που απορρέει από το σύνολο του Υφιστάμενου Τραπεζικού Δανεισμού θα μεταφερθεί στη Νέα Εταιρεία μετά την επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης. Οι οφειλές προς τις τράπεζες, ύψους 68 εκατ. ευρώ, κουρεύονται σε ποσοστό 60%.

Οι οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, 3 εκατ. ευρώ, θα αποπληρωθούν σε 144 δόσεις, με διαγραφή τόκων. Οι οφειλές στους προμηθευτές που δεν έχουν εξασφαλίσεις χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Μία κατηγορία προμηθευτών θα υποστεί κούρεμα 85%. Οφειλές προς προμηθευτές που θεωρούνται ουσιώδεις για τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης θα αποπληρωθούν στο 100% αλλά σε 48 δόσεις.