Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα βλέπει η BlackRock

Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα βλέπει η BlackRock

Αισιόδοξη για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο

Θετικές αναφορές στην Ελλάδα κάνει σε ανάλυσή της για τις ευρωπαϊκές οικονομίες η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο, BlackRock, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας «ανακάμπτουσα».

Όπως αναφέρει η BlackRock, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η επιτυχημένη επιστροφή της Ελλάδας στις χρηματαγορές μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης «θα ξεκλειδώσει σημαντική επενδυτική ζήτηση».

Ο συνδιαχειριστής της BlackRock Emerging Europe, Κρις Κολούνγκα, επισημαίνει ότι το ελληνικό χρέος πιθανόν εν τέλει να ενταχθεί στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, «παρέχοντας στην κυβέρνηση ένα χαμηλότερο κόστος χρέους και καθησυχάζοντας τους επενδυτές». Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, θα σημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να αποτινάξουν από πάνω τους τις αμφιβολίες για τη βιωσιμότητά τους, λέει ο ίδιος.

Ο Κολούνγκα διαβλέπει εξάλλου «περιθώριο σημαντικής βελτίωσης» για τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετοχές, που εμφανίζονται φθηνές σε σχέση με τις μετοχές σε άλλα χρηματιστήρια.

Η BlackRock αναφέρεται με θετικά λόγια και στη Ρωσία, υπογραμμίζοντας το βελτιωμένο καταναλωτικό κλίμα και τον πληθωρισμό που έχει υποχωρήσει σε επίπεδα-ρεκόρ, ενώ παρατηρεί πως η επιστροφή του πληθωρισμού στις οικονομίες της κεντρικής Ευρώπης σημαίνει πως η προοπτική ανόδου των επιτοκίων σε αυτές δημιουργεί επενδυτικές ευκαιρίες σε τράπεζες της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Ουγγαρίας.