Στο bitcoin η Λαγκάρντ βλέπει το μέλλον

Στο bitcoin η Λαγκάρντ βλέπει το μέλλον

Τα ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το φυσικό χρήμα, εκτιμά η επικεφαλής του ΔΝΤ

Το μέλλον του χρήματος πιθανόν θα είναι το bitcoin και γενικά τα ψηφιακά νομίσματα, όπως τόνισε η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε συνέδριο τραπεζιτών στο Λονδίνο.

«Νομίζω δεν είναι σοφό να απορρίψουμε εικονικά νομίσματα» δήλωσε η κ. Λαγκάρντ προβλέποντας ότι μια μέρα οι άνθρωποι μπορεί να τα προτιμήσουν έναντι του φυσικού χρήματος.

Στην ομιλία της η επικεφαλής του ΔΝΤ εξέθεσε τις δυνατότητες των ψηφιακών νομισμάτων για τις προσεχείς δεκαετίες. Τα ψηφιακά νομίσματα ή κρυπτονομίσματα, έγιναν πασίγνωστα μέσω διαδικτύου με πρώτο και βασικό το Bitcoin αλλά και το Ethereum.

«Γιατί οι πολίτες μπορεί να προτιμούν να κρατούν ψηφιακά νομίσματα αντί για φυσικά δολάρια, ευρώ ή στερλίνες; Γιατί μια μέρα μπορεί να είναι ευκολότερο και ασφαλέστερο από την απόκτηση χαρτονομισμάτων, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές», δήλωσε η Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι «τα ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να γίνουν πιο σταθερά».

Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας της η κ. Λαγκάρντ ξεδίπλωσε το όραμά της για την εξέλιξη της τεχνολογίας στην οικονομία μέχρι το 2040. Σημείωσε ότι τα ψηφιακά χρήματα θα μπορούσαν να κερδίσουν δημοτικότητα καθώς οι developers εργάζονται πολύ πάνω στην επεξεργασία όλο και περισσότερων πληρωμών μέσω δικτύων blockchain στο μέλλον.