Ο ήρωας του Λας Βέγκας – Βοήθησε 30 άτομα πριν δεχτεί σφαίρα

Ο ήρωας του Λας Βέγκας – Βοήθησε 30 άτομα πριν δεχτεί σφαίρα

«Κανείς δεν αξίζει να χάσει τη ζωή του ερχόμενος σε ένα φεστιβάλ κάντρι»

Ο Jonathan Smith είναι πιθανό να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του με μια σφαίρα στην αριστερή πλευρά του λαιμού του, μια «υπενθύμιση» της πιο αιματηρής μαζικής τραγωδίας στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ. Ο 30χρονος άντρας δέχτηκε τη σφαίρα προσπαθώντας να βοηθήσει όσους ανθρώπους μπορούσε τη στιγμή που ο 64χρονος Stephen Paddock σκορπούσε το θάνατο από το δωμάτιο του Mandalay Bay στο πλήθος που παρακολουθούσε συναυλία κάντρι στο Λας Βέγκας.

Ξέρει ότι είναι ένας από τους τυχερούς που μπορεί να βγει από το νοσοκομείο, ακόμη και με τον σοβαρό τραυματισμό του. Αρχικά υπέθεσε ότι οι πυροβολισμοί ήταν πυροτεχνήματα, η μουσική συνεχιζόταν και όταν συνειδητοποίησε τι πραγματικά συνέβαινε πρώτο του μέλημα ήταν να σώσει τα ανίψια του με τα οποία παρακολουθούσε το live. Πάνω στον πανικό που ακολούθησε, ο 30χρονος έχασε την οικογένειά του και άρχισε να καλεί το πλήθος να καλυφθεί. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, έπιασε αρκετούς και τους ζήτησε να τον ακολουθήσουν σε πιο ασφαλές μέρος, σε ένα πάρκινγκ μακριά από τη λεωφόρο Las Vegas.

Ήταν ένας μεγάλος χώρος με πολλές σειρές οχημάτων. Ο Σμιθ και οι άλλοι καλύφθηκαν  κάτω από μια από τις τελευταίες σειρές των αυτοκινήτων. Μερικά νεαρά κορίτσια, δεν καλύπτονταν αρκετά και εκείνος έσπευσε προς εκείνα και τους προέτρεψε να πέσουν στο έδαφος. Τότε ήταν που η σφαίρα τον χτύπησε στο λαιμό. «Δεν ένοιωθα τίποτα στο λαιμό, μόνο μια ζεστή αίσθηση στο χέρι», ανέφερε από το λόμπι του νοσοκομείου Sunrise, αναμένοντας το εξιτήριο. Έχει ένα ραγισμένο πλευρό, ράγισμα στην κλείδα ενώ οι γιατροί άφησαν προς το παρόν, τη σφαίρα στον ώμο του -ανησυχούν ότι μπορεί να προκαλέσει περισσότερη ζημιά.

Ο Smith δοξάζεται από τους χρήστες των social media ως ήρωας (σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα βοήθησε τουλάχιστον 30 άτομα) και η φωτογραφία του σε Twitter και Reddit, μοιράστηκε πάνω από 74.000 φορές με 177.000 likes. «Δε βλέπω τον εαυτό μου ως ήρωα. Θα ήθελα κάποιος να κάνει το ίδιο και σε μένα. Κανείς δεν αξίζει να χάσει τη ζωή του ερχόμενος σε ένα φεστιβάλ κάντρι».