Έχουμε πληρώσει 15 εκατ. ευρώ μέσω του MyBank μέσα στο 2017

Έχουμε πληρώσει 15 εκατ. ευρώ μέσω του MyBank μέσα στο 2017

Η μέση μηνιαία αύξηση του αριθμού των συναλλαγών ανέρχεται σε 55% και η μέση αξία της κάθε πληρωμής στα 220 ευρώ

Σημαντικότατη αύξηση καταγράφηκε το 2017 στη χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών «MyBank» στην Ελλάδα, με την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ.

Η υπηρεσία έχει αναπτυχθεί ευρέως σε όλη την Ελλάδα από τις αρχές του 2017 και σήμερα διατίθεται από τέσσερις τράπεζες- μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ): Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Eurobank-Ergasias. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 67.500 πληρωμές στις συνολικά είκοσι επιχειρήσεις που αποδέχονται την υπηρεσία πληρωμών MyBank στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα.

Η μέση μηνιαία αύξηση του αριθμού των συναλλαγών ανέρχεται σε 55% και η μέση αξία της κάθε πληρωμής στα 220 ευρώ.

«Σε μια δύσκολη συγκυρία για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα οι τράπεζες-μέλη μας έλαβαν μια στρατηγική απόφαση ενίσχυσης των πληρωμών σε περιβάλλον ηλεκτρονικού εμπορίου προσφέροντας ασφαλείς, γρήγορες και χαμηλού κόστους υπηρεσίες πληρωμών σε καταναλωτές και επιχειρήσεις της χώρας μας», ανέφερε η Χαρούλα Απαλαγάκη, γενική γραμματέας της ΕΕΤ.

«Η ελπιδοφόρα ανάπτυξη της υπηρεσίας MyBank στην Ελλάδα δείχνει ότι η λύση μας ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς από πλευράς αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης και ταχύτητας. Η MyBank προσφέρει μία απρόσκοπτη εμπειρία στον χρήστη, η οποία την καθιστά ιδανική για πληρωμές τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ολόκληρο τον Ενιαίο Χώρο Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA)» δήλωσε ο John Broxis, διευθύνων σύμβουλος της MyBank.

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές της «MyBank» διατίθενται επί του παρόντος σε επιχειρήσεις εγκατεστημένες σε τέσσερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης -Βέλγιο, Γαλλία, Ελλάδα και Ιταλία- και καταγράφει σταθερό ρυθμό ανάπτυξης σε όλες τις αγορές.