Νέα είσοδος στην αγορά τροφίμων στη Θεσσαλονίκη φέρνει ανατροπές

Νέα είσοδος στην αγορά τροφίμων στη Θεσσαλονίκη φέρνει ανατροπές

Η Στοά Μοδιάνο θα μετατραπεί σε μεγάλη μπουτίκ τροφίμων

Το νέο κεφάλαιο στην δυναμική επιστροφή του Σάμι Φάις, συσχετίζεται με την είσοδο του ομίλου συνφερόντων του επιχειρηματία στον κλάδο των τροφίμων. Η αγορά Μοδιάνο στην ιστορική καρδιά της Θεσσαλονίκης εξαγοράστηκε κατά 43,65% από την One Outlet.

«Το σχέδιό μας αφορά τη Στοά Μοδιάνο. Θα γίνει μια σημαντική επένδυση για την ανακαίνιση των χώρων και στη συνέχεια θα αξιοποιηθεί η αγορά εκεί, με την μίσθωση των καταστημάτων σε 60-70 επιχειρήσεις. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα ξέρουμε πότε είναι έτοιμο να ξεκινήσει το εγχείρημα και θα αρχίσουμε τις μισθώσεις», λέει ο ίδιος ο Σάμι Φάις στην εφημερίδα DEAL.

Το σχέδιο για την αναβίωση της ιστορικής Στοάς Μοδιάνο εστιάζει στα πρότυπα της παραδοσιακής αγοράς τροφίμων που υπάρχουν σε ισπανικές μεγαλουπόλεις, όπως η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη. Η Στοά θα μετατραπεί σε μια μπουτίκ τροφίμων, αλλά θα παραμείνει ανοιχτή και σε μεγάλες αλυσίδες. Πάντως, οι ντόποιοι εξειδικευμένοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα έχουν ένα προβάδισμα έναντι των πολυεθνικών, ώστε να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας της περιοχής.