Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για τα ματς του Μουντιάλ του 2018

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για τα ματς του Μουντιάλ του 2018

Πάνω από 500.000 φίλαθλοι έσπευσαν να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους στην ειδική πλατφόρμα της FIFA μέσα σε ένα 24ωρο

Πάνω από 500.000 εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, που θα διεξαχθεί στη Ρωσία, ζήτησαν φίλαθλοι απ’ όλο τον κόσμο κατά το πρώτο 24ωρο που άνοιξε η σχετική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα της FIFA, όπως ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIFA, οι περισσότερες αιτήσεις για εισιτήρια ήταν από Ρώσους οπαδούς, και ακολούθησαν οι Μεξικανοί, οι Αργεντίνοι, οι Βραζιλιάνοι, οι Κινέζοι, οι Αμερικανοί, οι Κολομβιανοί, οι Γερμανοί και οι Άγγλοι οπαδοί.

Ειδικά για τον τελικό της 15ης Ιουλίου, που θα διεξαχθεί στο ανακαινισμένο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, έχουν ζητηθεί πάνω από 50.000 εισιτήρια, ενώ σχεδόν 40.000 είναι τα εισιτήρια που έχουν ζητηθεί για το εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης, που επίσης θα διεξαχθεί στο Λουζνίκι.

Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 88 ευρώ, για τις φθηνότερες θέσεις στα παιχνίδια της φάσης των ομίλων, μέχρι και 920 ευρώ, για τα ακριβότερα εισιτήρια του τελικού της διοργάνωσης.

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να προμηθευτούν μία προσωποποιημένη κάρτα φιλάθλου, ένα μέτρο με το οποίο οι ρωσικές αρχές θα επιχειρήσουν να περάσουν από «κόσκινο» όσους θελήσουν να παρακολουθήσουν παιχνίδια του Μουντιάλ.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία αιτήσεων για εισιτήρια έχει ξεκινήσει από χθες, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, και η πρώτη φάση θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Οκτωβρίου. Στη διάρκεια αυτής της φάσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν εισιτήρια για τους αγώνες που τους ενδιαφέρουν. Αν η ζήτηση για τα εισιτήρια δεν ξεπεράσει το διαθέσιμο απόθεμα για κάθε αγώνα ή/και κατηγορία εισιτηρίων, τότε οι ενδιαφερόμενοι θα αποκτήσουν τα εισιτήρια που έχουν ζητήσει. Σε αντίθετη περίπτωση, θα διεξαχθούν τυχαίες κληρώσεις από τις οποίες θα προκύψουν οι τυχεροί που θα πάρουν τα εισιτήρια.