Deal-ρεκόρ στο NBA: 2,2 δισ. δολάρια για τους Χιούστον Ρόκετς

Deal-ρεκόρ στο NBA: 2,2 δισ. δολάρια για τους Χιούστον Ρόκετς

Νέος ιδιοκτήτης της ομάδας ο δισεκατομμυριούχος Τίλμαν Φερτίτα

Στα χέρια του δισεκατομμυριούχου Τίλμαν Φερτίτα περνούν οι Χιούστον Ρόκετς, έναντι του ποσού-ρεκόρ για το NBA των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 1,85 δισ. ευρώ), όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Φερτίτα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Landry’s, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες εστίασης στον κόσμο, και γέννημα-θρέμμα της πόλης του Χιούστον, δήλωσε ότι πρόκειται για «ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα» και ξεκαθάρισε πως αποκτά την ομάδα χωρίς συνεταίρους.

Μέχρι σήμερα, η μεγαλύτερη εξαγορά ομάδας του NBA ήταν αυτή των Λος Άντζελες Κλίπερς από τον Στιβ Μπόλμερ το 2014, η οποία είχε στοιχίσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για το ύψος του ποσού που θα πληρώσει ο Φερτίτα, ενώ η μεταβίβαση θα πρέπει επίσης να εγκριθεί και από το NBA.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Forbes, η αξία της ομάδας αποτιμάται στα 1,65 δισεκατομμύρια δολάρια, που είναι η όγδοη μεγαλύτερη στο NBA. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο μέχρι σήμερα ιδιοκτήτης των Ρόκετς, Λες Αλεξάντερ, είχε αποκτήσει την ομάδα το 1993 έναντι μόλις 85 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σχετικά Tags
NBA