Τα Angry Birds πάνε χρηματιστήριο για 2 δισ. δολάρια

Τα Angry Birds πάνε χρηματιστήριο για 2 δισ. δολάρια

Η Rovio ανακάμπτει από μια υποχώρηση που είχαν σημειώσει τα έσοδά της, μετά από την αλλαγή που έκανε στον τρόπο χρέωσης των παιχνιδιών της

Η Roviο Entertainment Oy, δημιουργός εταιρεία των Angry Birds, σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές της μέσω αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) στο Χρηματιστήριο του Ελσίνκι, αναζητώντας κεφάλαια που θα υποστηρίξουν την επέκταση της, επτά χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνιση του δημοφιλούς παιχνιδιού για κινητά που έσπασε όλα τα ρεκόρ.

Ο βασικός μέτοχος Κατζ Χεντ και μερικοί ακόμη μέτοχοι θα πουλήσουν κομμάτι των μεριδίων τους στην Rovio, ενώ η εταιρεία Θα προσφέρει νέες μετοχές αξίας περίπου 30 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg το IPO πιθανότατα θα ανεβάσει την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 2 δισ. δολάρια περίπου.

Η Rovio ανακάμπτει από μια υποχώρηση που είχαν σημειώσει τα έσοδά της, μετά από την αλλαγή που έκανε στον τρόπο χρέωσης των παιχνιδιών της. Μια αρχική δημόσια προσφορά θα δώσει στα στελέχη της εταιρείας τα εργαλεία που χρειάζονται για να φτιάξουν νέους τίτλους παιχνιδιών. Επιπλέον, η εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο θα δοκιμάσει και τις ορέξεις των επενδυτών για τις εταιρείες του κλάδου.

Τα έσοδα από την αρχική δημόσια εγγραφή θα χρηματοδοτήσουν μεταξύ άλλων και την δεύτερη ταινία των Angry Birds που θα κυκλοφορήσει το 2019. Η πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε πέρσι είχε έσοδα 350 εκατ. δολάρια σε εισιτήρια. Τα έσοδα δευτέρου τριμήνου της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 94% στα 86,2 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της νέας στρατηγικής που υιοθέτησε, η οποία επικεντρώνεται κυρίως στις αγορές αντικειμένων μέσα στο παιχνίδι και όχι στην αγορά των παιχνιδιών.

Αν και τα διάφορα παιχνίδια Angry Birds έχουν «κατεβαστεί» δισεκατομμύρια φορές, οι υπόλοιποι τίτλοι της Rovio δεν είχαν αντίστοιχη επιτυχία. Τα παιχνίδι με τα περισσότερα έσοδα είναι το Angry Birds 2, η συνέχεια του αρχικού τίτλου που είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία το 2010.