Κατασχέσεις 918.000 τραπεζικών λογαριασμών από την Εφορία

Κατασχέσεις 918.000 τραπεζικών λογαριασμών από την Εφορία

Στην «τσιμπίδα» των αρμοδίων αρχών βρέθηκαν 173.000 οφειλέτες

Ο κ. Πιτσιλής δήλωσε πως η ΑΑΔΕ προχώρησε στο α' εξάμηνο της χρονιάς σε 918.000 κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς 173.000 οφειλετών του Δημοσίου.

«Αναπόδραστα πρέπει να λαμβάνονται τέτοια μέτρα», τόνισε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής υπογραμμίζοντας τα μέχρι τώρα θετικά στοιχεία απ' την συγκεκριμένη πολιτική που εφαρμόζεται τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Όπως σημείωσε, δημιουργείται μία τάση αποκλιμάκωσης των οφειλετών αφού πλέον περίπου 3,9 εκατ. ΑΦΜ εμφανίζονται με οφειλές όταν την 1η Δεκεμβρίου του 2015 ήταν γύρω στα 4,5 εκατ. που ήταν τον Απρίλιο του 2016.

Μάλιστα, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αποκάλυψε πως «από τον Απρίλιο του 2016 εφαρμόζουμε διαδικασία μηνιαίας βαθμολόγησης των υποθέσεων που πρέπει να επιδιώξουμε μέτρα. Ξεκινάμε απ' τα μεγάλα και καταλήγουμε στα μικρότερα. Ποσά κάτω των 500 ευρώ δεν επιδιώκουμε να τα εισπράξουμε μέσω ηλεκτρονικών κατασχέσεων, το κάνουμε περισσότερο με τηλεφωνικές ειδοποιήσεις».

Μάλιστα ο κ. Πιτσιλής είπε πως από τον τελευταίο γύρο ειδοποιήσεων των οφειλετών με email το 10% ανταποκρίθηκε καταβάλλοντας άμεσα το 10% επί των συνολικών οφειλών.

Ήδη απ' την τελευταία δράση που κάναμε μέσω ειδοποιήσεων με email, το 10% ανταποκρίθηκε και μας πλήρωσε περίπου το 10% των οφειλών συνολικά. «Προσπαθούμε με πιο ήπια μέσα να αντιμετωπίσουμε τις περιπτώσεις αυτές», είπε χαρακτηριστικά.