Μπαράζ ελέγχων για σε μαγαζιά κατάληψη δημόσιου χώρου και ηχορύπανση

Μπαράζ ελέγχων για σε μαγαζιά κατάληψη δημόσιου χώρου και ηχορύπανση

Περισσότερα από 3.000 καταστήματα στο στόχαστρο ελέγχων

Πέραν των σαρωτικών ελέγχων για φοροδιαφυγή, χιλιάδες καταστήματα μπήκαν στο στόχαστρο ελέγχων για μια σειρά πιθανών παρανομιών από τη δημοτική αστυνομία της Αθήνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, έλεγχοι έγιναν σε περισσότερα από 3.300 καταστήματα, για παράνομη κατάληψη δημοσίου χώρου, εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας και ηχορύπανση.

Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2017 διενεργήθηκαν 2.491 έλεγχοι νομιμότητας για παράνομα τραπεζοκαθίσματα σε καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες, καφενεία κά.

Σε 43 περιπτώσεις οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων προέβησαν σε απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων και άλλων αντικειμένων.

Επίσης, διενεργήθηκαν 517 έλεγχοι σε περίπτερα, 111 σε εμπορικά καταστήματα, ενώ ελέγχθηκαν 570 καταστήματα για παράνομες διαφημιστικές επιγραφές.

Παράλληλα, η Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας διενήργησε 237 ηχομετρήσεις σε μπαρ και χώρους διασκέδασης. Για 79 περιπτώσεις κινήθηκαν διαδικασίες επιβολής ποινικών κυρώσεων. Τέλος, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 57.710 ευρώ για 178 παραβάσεις σε ζητήματα καθαριότητας, ενώ έγιναν και 1.611 συστάσεις εφαρμογής του κανονισμού.

Στο ίντερνετ όλα τα στοιχεία των καταστημάτων εστίασης της Αθήνας

Υπενθυμίζεται ότι πλέον, όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα (και οι επιχειρηματίες την αντίστοιχη υποχρέωση) να γνωρίζουν μια σειρά στοιχείων για τα καταστήματα εστίασης στην πόλη.

Ο Δήμος Αθηναίων, έχει αναρτημένα στο διαδίκτυο όλα τα στοιχεία που προβλέπει η άδεια για κάθε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο ενίσχυσης της διαφάνειας και της δημόσιας λογοδοσίας.

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για την ταυτότητα του ιδιοκτήτη, την περιγραφή της χρήσης, τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων, τη χρήση μουσικής κλπ για κάθε εστιατόριο, καφετέρια, ζαχαροπλαστείο, ταβέρνα και μπαρ.

Πρόκειται για τον πρώτο δήμο της χώρας που προχωρά στη σχετική δημοσιοποίηση.