Οι καυτές αλλαγές του υπουργείου Εργασίας έως το τέλος του 2017

Οι καυτές αλλαγές του υπουργείου Εργασίας έως το τέλος του 2017

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

Σημαντικό αριθμό μεταρρυθμίσεων στον τρόπο λήψης αποφάσεων για τη διεξαγωγή των απεργιών από πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων αλλά και επίσπευση διαδικασιών για την έκδοση νέων συντάξεων, είναι μόνο μερικές από τις κινήσεις που περιλαμβάνει η λίστα του υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα η ατζέντα του υπουργείου, σύμφωνα με την Καθημερινή, περιλαμβάνει νομοθέτηση εξειδικευμένων παροχών κατοικίας, με εισοδηματικά κριτήρια, νομοθέτηση του εξορθολογισμού των προνοιακών παροχών εκπαίδευσης.

Επιπλέον στη λίστα του Εργασίας περιλαμβάνονται ο σχεδιασμός μεταρρύθμισης για τις παροχές στον τομέα των μεταφορών, οι οποίες θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ από τις αρχές του 2018, νομοθέτηση μεταρρύθμισης για τα οικογενειακά επιδόματα, νομοθέτηση πιλοτικού προγράμματος για τις παροχές αναπηρίας. Επίσης, την ολοκλήρωση του επανυπολογισμού των συντάξεων, την εξασφάλιση ηλεκτρονικού αρχείου με το ιστορικό όλων των συνταξιούχων, προεδρικό διάταγμα για τον ενιαίο κανονισμό παροχών του ΕΦΚΑ και νομοθέτηση της αύξησης του ποσοστού συμμετοχής 50% +1 στα πρωτοβάθμια σωματεία για την απόφαση απεργίας.