Πτώση σημειώνουν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πτώση σημειώνουν οι μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,3%

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, ενώ αναμένεται να ανακοπεί το σερί των τριών ανοδικών συνεδριάσεων, καθώς οι τράπεζες υποχώρησαν ύστερα από τον επιφυλακτικό τόνο που αποτυπώθηκε στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας και οι μετοχές ενέργειας ασκούσαν πιέσεις στην αγορά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,3%. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,2% ενώ ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 0,1%.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, οι αξιωματούχοι εμφανίζονται ολοένα και πιο επιφυλακτικοί αναφορικά με τον αδύναμο πληθωρισμό, με κάποιους εξ αυτών να ζητούν παύση στις αυξήσεις επιτοκίων έως ότου καταστεί σαφές ότι η τάση αυτή είναι μεταβατική.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες, που επωφελούνται από τα υψηλότερα επιτόκια, ήταν από τους κλάδους με τις χειρότερες επιδόσεις, υποχωρώντας κατά 0,8% και τις Standard Chartered, Deutsche Bank και Credit Suisse να σημειώνουν πτώση άνω του 1%.

Οι ενεργειακές μετοχές σημείωσαν νωρίτερα πτώση κατά 0,7%, αν και οι μετοχές πρώτων υλών ενισχύθηκαν κατά 0,3% καθώς αυξήθηκαν οι τιμές των μετάλλων.