Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1975 υποχώρησε η ανεργία στη Βρετανία

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1975 υποχώρησε η ανεργία στη Βρετανία

Το ποσοστό της ανεργίας για τους τρεις μήνες έως τα τέλη Ιουνίου μειώθηκε στο 4,4%

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1975 μειώθηκε απροσδόκητα το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανίας το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Το ποσοστό της ανεργίας για τους τρεις μήνες έως τα τέλη Ιουνίου μειώθηκε στο 4,4%, ενώ οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να παραμείνει αμετάβλητο στο 4,5%.

Ωστόσο τα στοιχεία για την αύξηση των μισθών αποτυπώνουν την πρόκληση που αντιμετωπίζει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και η κυβέρνησή της, με τα νοικοκυριά να νιώθουν την πίεση από την αύξηση των τιμών μετά την περυσινή ψήφο για το Brexit.

Ενώ ο πληθωρισμός υποχώρησε οριακά από τον Μάιο όταν διαμορφώθηκε σχεδόν σε υψηλό τετραετίας στο 2,9%, οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται ταχύτερα από τους μισθούς.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία ONS ανακοίνωσε ότι το συνολικό εισόδημα των εργαζομένων, περιλαμβανομένων των μπόνους, αυξήθηκε κατά 2,1% σε ετήσια βάση για τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, συγκριτικά με 1,9% για την περίοδο έως τον Μάιο, κυρίως χάρη στις πληρωμές μπόνους στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να αυξηθεί κατά 1,8%.