Πτώση του ευρώ λόγω της αναμενόμενης στάσης Ντράγκι

Πτώση του ευρώ λόγω της αναμενόμενης στάσης Ντράγκι

Τις τελευταίες εβδομάδες, εντείνονταν οι προσδοκίες

Πτώση κατέγραψε σήμερα το ευρώ, υποχωρώντας πρόσκαιρα κάτω από το 1,17 δολάριο, καθώς πηγές άφησαν να εννοηθεί ότι ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δεν θα χρησιμοποιήσει την ομιλία του στο συνέδριο Τζάκσον Χολ της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας την επόμενη εβδομάδα για να σηματοδοτήσει αλλαγή στην πολιτική της τράπεζας.

Το ενιαίο νόμισμα, που νωρίτερα κινείτο στο 1,1752 δολάριο, υποχώρησε έως το 1,1691 δολάριο μετά το δημοσίευμα του Reuters ότι ο Ντράγκι δεν θα έχει κάποιο νέο μήνυμα στο συνέδριο της Federal Reserve. Στη συνέχεια, ανέκαμψε γύρω στο 1,1734 δολάριο.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ δήλωσε ότι ο Ντράγκι θα επικεντρωθεί στο θέμα του συμποσίου, την ενδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας, κατά την ομιλία του στις 25 Αυγούστου, ενώ οι δύο πηγές με γνώση του θέματος δήλωσαν θέλει να απέχει από την όποια συζήτηση για την πολιτική έως το φθινόπωρο. Τις τελευταίες εβδομάδες, εντείνονταν οι προσδοκίες, με τους επενδυτές να υποδεικνύουν την εκδήλωση της επόμενης Παρασκευής ως την πιθανή έναρξη της συζήτησης της ΕΚΤ αναφορικά με αλλαγές στη νομισματική της πολιτική.