Στα χέρια Κινέζου επενδυτή η Σαουθάμπτον

Στα χέρια Κινέζου επενδυτή η Σαουθάμπτον

Στα 220-230 εκατομμύρια ευρώ τοποθετούν το ύψος της συμφωνίας για το 80% του αγγλικού συλλόγου τοπικά ΜΜΕ

Τη συμφωνία της Σαουθάμπτον με Κινέζο επιχειρηματία, μετά από περίπου έναν χρόνο διαπραγματεύσεων, ανακοίνωσε η αγγλική ομάδα, σε ένα deal αξίας 220-230 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ.

Τα δημοσιεύματα στην Αγγλία αναφέρουν ότι ο Κινέζος επενδυτής Γκάο Τζισένγκ θα αποκτήσει το 80% των μετοχών της Σαουθάμπτον, αν και η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας δεν αναφέρει ούτε το ποσοστό του Γκάο, ούτε το ύψος της συμφωνίας.

«Μετά από εκτενή και εποικοδομητική εργασία, ξεκινάμε μία συνεργασία με την οικογένεια Γκάο και είμαι ενθουσιασμένη για αυτά που θα πετύχουμε μαζί», δήλωσε η ιδιοκτήτρια της Σαουθάμπτον, Καταρίνα Λίμπχερ. «Σήμερα είναι η αφετηρία ενός νέου και ενθουσιώδους κεφαλαίου για τον σύλλογό μας», ανέφερε ακόμα, προσθέτοντας: «Ο κ. Τζισένγκ Γκάο και η κόρη του, κ. Νέλι Γκάο, με τους οποίους έχω οικοδομήσει μία στενή σχέση, μοιράζονται τιε αξίες και τις φιλοδοξίες μας. Ως ομάδα, θα παλέψουμε για να χτίσουμε πάνω στα ισχυρά θεμέλια που υπάρχουν προς τη διατηρήσιμη μακροπρόθεσμη επιτυχία».

Από την πλευρά του, ο Γκάο δήλωσε: «Είναι τιμή μου να γίνω εταίρος της Σαουθάμπτον, στο πλευρό της Καταρίνα Λίμπχερ που, μαζί με τον πατέρα της, υπήρξαν τόσο μεγάλοι θεματοφύλακες του συλλόγου, της ανάπτυξής του και της επιτυχίας του. Μαζί, έχουμε το πάθος και το κίνητρο να οικοδομήσουμε πάνω στην εξαιρετική πρόοδο της Σαουθάμπτον τα τελευταία χρόνια, καθώς προσβλέπουμε σε ένα ενθουσιώδες νέο κεφάλαιο για τον σύλλογο».

Η έγκριση της μεταβίβασης του ελέγχου της ομάδας στον Κινέζο επενδυτή εγκρίθηκε από την Premier League τον Ιούνιο, ενώ μετά την εξέλιξη αυτή οι βρετανικές ομάδες που ελέγχονται από Κινέζους είναι επτά (οι υπόλοιπες είναι η Γουέστ Μπρομ, η Μπέρμιγχαμ, η Άστον Βίλα, η Γουλβς, η Ρέντινγκ και η Νορθάμπτον), ενώ σε Κινέζους ανήκει και το 13% της Μάντσεστερ Σίτι.