Το Ιράν συζητά με την Airbus για την απόκτηση 48 ελικοπτέρων

Το Ιράν συζητά με την Airbus για την απόκτηση 48 ελικοπτέρων

Μετά την άρση του εμπάργκο το 2016, το Ιράν έχει παραγγείλει τουλάχιστον 200 αεροπλάνα

Σε συζητήσεις με την ευρωπαϊκή κατασκευάστρια αεροσκαφών Airbus βρίσκεται το Ιράν για την απόκτηση 48 πολιτικών ελικοπτέρων, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο που επικαλείται εφημερίδα της χώρας.

«Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να παραγγείλει 45 ελικόπτερα για τη HEMS (υπηρεσία ελικοπτέρων άμεσης ανάγκης) και η διαπραγμάτευση της αγοραπωλησίας γίνεται από το υπουργείο Δρόμων και Αστικής Ανάπτυξης», δήλωσε Ιρανός υπουργός στην εφημερίδα Financial Tribune.

«Ο Οργανισμός Λιμένων και Ναυτιλίας σχεδιάζει επίσης να προκηρύξει διαγωνισμό για την απόκτηση τριών ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εκπρόσωπος της Airbus Helicopters δήλωσε στο Reuters πως η εταιρεία «δε σχολιάζει τις συζητήσεις που μπορεί να έχει ή να μην έχει με πιθανούς πελάτες».

Μετά την άρση του εμπάργκο το 2016, το Ιράν έχει παραγγείλει τουλάχιστον 200 αεροπλάνα, εκ των οποίων ο κρατικός αερομεταφορέας IranAir έχει παραγγείλει τα 100 από την Airbus και ακόμα 80 από την αμερικανική Boeing.

Τον Ιούνιο η Airbus είχε ανακοινώσει ότι δύο άλλες ιρανικές αεροπορικές εταιρείες είχαν δεσμευθεί για την απόκτηση συνολικά 73 αεροπλάνων.